Cerrah vali olarak ilk kez bir toplantıda

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri adı altında düzenlediği toplantı, Sapanca'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile illerin vali ve il genel meclisi başkanlarının katılımıyla başladı. İçişleri Bakanı Atalay, nezarethanelere kamera sistemi konulacağını söyledi.Toplantıya İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da 'vali' olarak ilk kez katıldı.

Sapanca Kırkpınar'daki Güral Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Osmaniye Valiliği görevine atanan Celalettin Cerrah'a diğer il valileri büyük ilgi gösterdi. Birçok vali, Celalettin Carrah'a sarılıp onu tebrik etti.

Toplantının açış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir süre önce gündeme gelen oto galerileri konusuna değindi. Galerilerin kent dışına çıkarılması için bazı illerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini, diğer illerin de bu konuyu hızlandırmasını istedi. Otopark konusuna da değinen bakan Atalay, yayınladıkları genelge ile bu sorunun da sözülmesini istediklerini anlattı. Bakan Atalay gıda güvenliği için tüm gıda ve içme sularının tahlillerine önem verilmesini istedi. Şu anda 60 ilde yaygınlaştırılan MOBESE ile ilgili çalışmalara da önem verilmesi gerektiğini hatırlattı.

ŞEFFAF NEZARETHANE

İçişleri Bakanı Atalay, bu yılı ?Polis Merkezleri Yılı' ilan ettiklerini de belirttiği konuşmasında, bin 300 civarında polis merkezi bulunduğunu, bunların çoğunun fiziki şartlarının yeterli olmadığını itiraf etti. Bakan Atalay şunları söyledi:

?Hem polisimizin rahat çalışması, hem de gelen vatandaşın temiz bir ortamda daha rahat iyi muamele, nezih bir muamele görmesi açısından şimdi yeni bir polis merkezi projesi oluşturduk. Bütün polis merkezlerimizi daha şeffaf, daha temiz daha insani bir ortama kavuşturuyoruz. Bu polis merkezleri güvenliğin vitrinidir, polisin vitrinidir. Oralar eskisi gibi vatandaşın çekindiği, vatandaşın rahatça girip derdini paylaştığı, polisle kaynaştığı mekanlar olsun diye çalışıyoruz.

Ayrıca bütün nezarethaneleri kameralı ve kayıtlı hale getiriyoruz. Hem gözaltındaki kişileri korumak, hem de polisimizi gelecek şaibelerden kurtarmak için her şeyi şeffaf hale getiriyoruz. Şeffaflık bütün karanlığı ve bilinmezlikleri önleyen bir ilke. Bu polis merkezlerinin 2009 sonuna kadar, yenilenmesi bizim için önemli. Yerel yönetimlerden herkesten katkı bekliyoruz.?

Beşir Atalay, toplantıya ara verildiğinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Atalay, Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili olarak aranan Cem Gariboğlu'nun yakalanması amacıyla Moskova'ya ekip gönderildiği haberlerine yönelik soru üzerine, ?O konuda açıklama yapmıştım? diyerek ayrıntıya girmedi.

CERRAH'TAN AÇIKLAMA

Toplantıda ilgi odağı olan Celalettin Cerrah ise yeni göreviyle ilgili olarak neler hissettiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

?Değişik bir görev verildi. Büyüklerimiz takdir ettiler. Herkes herşeyi beklemek zorundadır. Önümüzdeki günlerde yeni görevime başlayacağım. İstanbulda yaptığımız çok güzel bir polis evi vardı. 3 yıldır onunla uğraşıyordum. İstanbul Valiliğiyle müşterek yaptık onu. Önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızın da katılyımıyla açılışını yapacağız. Açılışı yaptıktan sonra da İstanbul'dan ayrılacağım.?

Toplantının öğlenden sonraki bölümü basına kapalı devam etti. Valiler akşam saatlerinde de Akyazı ve Hendek ilçelerini gezecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber