Enerji Bakanı: 1 Temmuz'da elektriğe zam yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 11:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına zam tartışmasına noktayı koydu. Yıldız, "1 Temmuz itibariyle elektriğe zam görülmüyor." dedi.

Irak Elektrik Bakanı Karem Wahid Hassan'ın kabulünün ardından açıklama yapan Bakan Yıldız, elektrik işleri ve su bırakılmasıyla ilgili görüşmeler yapıldığını yaptıklarını söyledi. Irak'a verilen su miktarının arttırıldığını ifade eden Yıldız, daha önce günlük 380 metreküpe kadar düşen su miktarının 400 ile 600 metreküpe çıkarılacağını ifade etti. Yıldız, aylık 500 metreküpün altına düşmemek kaydıyla Türkiye'den Irak'a su bırakılacağını aktardı. Iraklı Bakan Hassan da su miktarının arttırılmasını, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak halkına ne kadar önem verdiğini gösteriyor." sözleriyle yorumladı.

İki bakan açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye'den elektrik ihracatı konusunda yeni anlaşmalar yapılıp yapılmadığı sorusuna Irak Elektrik Bakanı Hassan, şu anda Türkiye'den Irak'a 200 megavatlık bir hat bulunduğunu bununla Musul'un belirli kesimlerinin aydınlatıldığını ifade etti. Yeni hatların da bir an önce devreye girmesi gerektiğine işaret eden Hassan, diğer hattın da gelecek yılın ilk ayına kadar bitirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Yıldız da aynı soruya Irak ve Suriye'ye elektrik ihracatı için yeni anlaşmalar için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber