Cezaevi firarileri, kapkaç yapınca yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da, cezaevinden kaçtıktan sonra aranan 39 yaşındaki Levent Turhan ile 23 yaşındaki Sezer Aşkın, bankacı 42 yaşındaki Handan Rona'nın kolundaki çantayı kapıp kaçtı. Kapkaççı cezaevi firarileri, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Merkez Nilüfer İlçesi Karaman Mahallesi Kale Sokak'ta oturan Handan Rona, geçen salı sabah çalıştığı bankaya giderken kendisini takip eden iki kişinin saldırısına uğradı. İçersinde 265 TL para, cep telefonu, kredi kartları ve kimlikleri bulunan çantayı çekih alan saldırganlar, lacivert renkli otomobille kaçtı.

Handan Rona'nın şikayeti üzerine harekete geçen polis, verilen eşkallerin, bir süre önce aynı semtte Gökçen Kurtuluş'un içersinde 50 TL para ve kimlik kartları bulunan çantasını aynı şekilde alıp benzer otomobile binerek kaçan kişilerle aynı olduğunu belirledi. Olay günü yakında bulunan akaryakıt istasyonu ve işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, olaya karışan aracın önce plakasını belirledi, sonra sahibine ulaştı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan araç sahibi, otomobilini arkadaşları olan Levent Turhan ve Sezer Aşkın'a gezmeleri için verdiğini söyledi. Polis, şüphelileri, araç sahibinin ?Otomobil getirin. Bakım yapması gerekiyor. Daha sonra size vereceğim? diye telefon açmasının ardından, aracı teslim ederken yakaladı. Yapılan sorgulamalarında hırsızlık ve gasp suçlarından birçok suç kaydı bulunan Levent Turhan'ın Bozüyük Açık Cezaevi'nden 10 ay önce firar ettiği, Sezer Aşkın'ın ise aynı aylarda Eskişehir Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıktıktan sonra bir daha dönmediği belirlendi.

Olaylarla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Handan Rona ve Gökçen Kurtuluş tarafından teşhis edilen cezaevi firarileri, kapkaç şüphelileri Adliye'ye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber