Çocuk hastanesi yerine TOKİ oteli

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Çekirge Çocuk Hastanesi, bina yapısı zayıf olduğu gerekçesiyle otel yapılmak üzere Türkiye Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi.

Devir kararına tepki gösteren Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan, ?Osmangazi'deki tek çocuk hastanesi otel oluyor. Kentin en yoğun olduğu yerde özel hastanelere rant açılıyor? dedi.

Bursa'nın en eski çocuk hastanesi olan ve yılda 600 bin hastaya hizmet veren Çekirge Çocuk Hastanesi, bina yapısının çok zayıf olması gerekçe gösterilerek TOKİ'ye devredildi. Kasım ayında boşaltılması istenen hastane arsasına TOKİ tarafından otel yapılacağı bildirildi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan, son dönemlerde Bursa'da hastanelerin TOKİ'ye devredilmeye başlandığını belirterek, ?Esnaf mantığı ve arsa değerlerinden rant sağlama düşüncesiyle sağlık hizmetleri yürütülmez. Bu kent halkına yapılan bir haksızlıktır? dedi. Merkezinde çok sayıda özel hastane bulunmasına rağmen, çocuklara hizmet veren tek kamu hastanesinin Çekirge Çocuk Hastanesi olduğunu vurgulayan Dr. Aslanhan şöyle devam etti:

?Bursa'daki diğer çocuk hastanelerinin biri doğu yakasında Şevket Yılmaz Hastanesi'nde,. diğeri de batı tarafından Nilüfer'de bulunan Dörtçelik Çocuk Hastanesi. Aileler çocukları hastalandığında kentin iki ucundaki hastanelere gitmek zorunda kalacak.?

Merkezdeki tüm vatandaşların özel hastanelerin masraflarını karşılayacak durumda olmadığını belirten Dr. Aslanhan, merkezdeki hastanenin bir yıldır TOKİ'ye devredileceğinden söz edilmesine rağmen, İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik'in bunu reddettiğini hatırlattı.

?GÜÇLENDİRİLSİN'

Hastanenin devredilme gerekçesinin bina yapısının zayıflığı olduğuna dikkat çeken Bülent Aslanhan, ?Eğer bina temelleri zayıfsa güçlendirilmeli. Böyle bir gerekçe ile hastane devredilemez. Düşük gelirli vatandaşlarımız mağdur ediliyor. Kentin en yoğun olduğu yerde hastane kaldırılarak özel hastanelere rant açılıyor? dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik'in yerine vekalet eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Birol Döl ise konudan bilgisinin olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber