Kars Valisi öğrenci yurdu yaptıran hayırseverin elini öptü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2009 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS Valisi Ahmet Kara, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunu yaptıran hayırsever Vasfiye Eriş'in elini öptü.

Hayırsever Vasfiye Eriş tarafından kendisi ve eşi adına yaptırılan ve 1 milyon 200 bin liraya mal olan 200 öğrenci kapasiteli Kars, Ardahan, Iğdır (KAI) Vakfı Vasfiye- Kazım Eriş Kız Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde bulunan yurdun açılış törenine Vali Ahmet Kara, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, KAI Vakfı Kurucusu ve CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, hayırsever Vasfiye Eriş, KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik ile öğretim üyeleri katıldı. Törende konuşan KAI eski Başkanı Yıldız Laçiner, hayırsever Vasfiye Eriş'in Yunanistan'ın Kos Adası'nda İstanbul'a taşınarak burada yaşamaya başladığını ve büyük bir hayırsever olduğunu söyledi. Hayırsever Vasfiye Eriş'in daha önce de Selim ilçesine 100 öğrenci kapasiteli bir yurt yaptırdığını anımsatan Laçiner, "Bugün açılışını yaptığımız bu yurt, Eriş'in Kars'taki ikinci eseridir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven de, yurt yaptıran hayırsever Vasfiye Eriş'e teşekkür etti. Prof. Dr. Güven, "Eğitim öğretim, devletlerin her zaman en önde tuttukları konulardan biri olmuştur. Bir ülkenin geleceğinin teminat altına alınmasında eğitimin önemi şüphesiz ki, çok büyüktür. Ülkenin kalkınmasında, çağdaşlaşmasında, halkın huzur ve güven içerisinde yaşamasında en önemli değer o ülkenin yetiştirdiği eğitimli insan sayısıdır. Ancak günümüz dünyasında sadece eğitilmiş ve okur yazar olmak bir anlam ifade etmiyor. Çok iyi eğitilmeniz gerekiyor. Gençlik için iyi imkanlar yaratmak ülke geleceği açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

VALİ KARA ERİŞ'İN ELİNİ ÖPTÜ

Törende konuşan Vali Ahmet Kara da, öğrencilerin ve yurt personelinin yurdu iyikullanmaları gerektiğini söyledi. Vali Ahmet Kara, "Vasfiye Eriş'i tebrik etmemek elde değil. Zaten bu ilk hizmeti değil, öyle anlaşılıyor ki, son hizmeti de olmayacak. Ben huzurunuzda şimdi ellerinden öpeceğim. Ama bu yurdu kullanacak olan öğrenciler ve yurt personeli eğer Vasfiye Hanımefendiye teşekkür etmek isterse, bunun yolu bu yurdu en iyi, en verimli ve en güzel kullanmaktan geçer. Yurdu iyi kullanırlarsa Vasfiye Hanıma teşekkürlerini sunmuş olurlar" dedi.Vali Kara, konuşmasından sonra hayırsever Vasfiye Eriş'in elini öptü ve ardından plaket verdi. Konuşmaların ardından Vali Kara, Kafkas Üniversitesi Rektörü Güven, KAI Vakfı Kurucusu ve CHP İstanbul Milletvekili Korkmaz, hayırsever Vasfiye Eriş, KAI Vakfı eski Başkanı Laçiner yurdun açılışını yaptı ve odaları dolaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber