Dalan'ın hastanesi kaçak çıktı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasının firari sanıklarından Bedrettin Dalan'a bir şok daha... Dalan'ın sahibi olduğu İSTEK Vakfı'na ait Yeditepe Üniversitesi'nin Balmumcu'daki Göz Hastanesi yıkılacak

İSTEK Vakfı bünyesindeki Yeditepe Üniversitesi'nin Balmumcu'daki Göz Hastanesi'nin Beşiktaş- Dikilitaş-Balmumcu Uygulama İmar Planı'nda "Eğitim" alanı olarak yer aldığı ortaya çıktı. 1987 yılından bu yana burada İSTEK Vakfı, 'eğitim kurumu' adı altında faaliyet gösteriyordu. Ancak aynı yerde 2006 yılının son aylarında Yeditepe Üniversitesi Göz Hastanesi'ni hizmete açtı. Eğitim alanı üzerine kurulan hastaneye ruhsat alınmadı. Beşiktaş Belediyesi'ne 'İstanbul Eğitim Vakfı'na (İSTEK) ait Atanur Oğuz Eğitim ve Kültür Tesisleri olarak eğitim verilen binalardan, 49 parsel sayılı yerde bulunan kapalı spor salonu ve laboratuar olarak kullanılan yapının göz hastanesine dönüştürülerek ruhsatsız faaliyet gösterdiği' yönünde bir ihbar mektubu geldi.

Elektiriği ve suyu kesilecek

Bunun üzerine Beşiktaş Belediyesi yerinde inceleme yaparak kapalı spor salonu ve laboratuar olarak kullanılan yapının, tadilatla göz hastanesine dönüştürüldüğü tespit etti. Hemen İmar Kanunu uyarınca işlem başlatıldı. Belediye Encümeni yıkım ve para cezası kararları aldı. Beşiktaş Belediyesi yıkım işlemlerini planına alırken, Yeditepe Üniversitesi, hastanenin faaliyetlerini durdurdu. Beşiktaş Belediyesi, İGDAŞ'a, BEDAŞ'a ve İSKİ'ye yazı göndererek doğalgaz, elektirik ile suyun kesilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber