Meteoroloji'den nem oranı açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 38 derece sıcaklıkta yüzde 80 nem oranının asla görülmediğini ve 38 derece sıcaklıkta yüzde 30 nem oranında hissedilen sıcaklığın, nem sonucu en fazla 40 derece olarak hissedileceğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Sıcaklık 80 derece hissedilecek' şeklinde yer alan haber ve bilgilerin kamuoyunda yanlış anlamalara neden olduğu için doğru bilgilendirme ihtiyacı doğduğu ifade edildi.

Hava sıcaklık değerlerinin Temmuzda, ortalama değerlerin 3-5 derece üzerinde, ancak ekstrem değerlerin altında seyredeceği bildirilen açıklamada, nem ve sıcaklık parametrelerinin artış ve azalışlarının zıt olarak gerçekleştiği, normal atmosfer şartlarında sıcaklığın en yüksek olduğu saatte, en düşük bağıl nem değerinin, bağıl nemin en yüksek olduğu saatte ise en düşük sıcaklık değerinin ölçüldüğü anlatıldı.

Açıklamada, "Türkiye'de 38 derece sıcaklıkta yüzde 80 nem oranı asla görülmez, 38 derece sıcaklıkta yüzde 30 nem oranında hissedilen sıcaklık nem sonucu en fazla 40 derece olarak hissedilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber