Erdoğan: Sıradan olaylar yaşamıyoruz, konuşacağım ama biraz sabır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2009 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, ?Konuşacağız ve konuştuğumuz zaman çok farklı konuşacağız. Biraz sabır. Bunlar diyor ya Atatürkçüyüz, diye. Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer? dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da da muhalefete yüklenerek, ?Bunlar diyor ya Atatürkçüyüz, diye. Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer? dedi. Partisinin il kongresine katılan Erdoğan, Türkiye'de son aylarda olup bitenlerin sıradan olaylar olmadığını, kendisine, ?Başbakanım konuşmayacak mısınız?? diye sorulduğunu kaydetti.

Erdoğan, şunları söyledi: ?Konuşacağız ve konuştuğumuz zaman çok farklı konuşacağız. Biraz sabır. Çünkü bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Böyle konuşacağız. Merhum Mehmet Akif'in diliyle onlara seslenmeye devam edeceğiz. Mehmet Akif ne diyordu: Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.?

?Kayıtlarını yayınlarım'

40 yıldır Türkiye'de bir metre demiryolu döşenmediğini, kendilerinin, demiryolu ulaşımına önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, ?Bunlar diyor ya Atatürkçüyüz, diye. Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Demiryolu mu, ne yaptınız? Bunlar yan gelip yattı? diye konuştu.

Muhalefetin askere sivil yargı yolunu açan yasayı ?gece yarısı operasyonu? diyerek eleştirdiğini ama ?evet? oyu verdiğini öne süren Erdoğan, kayıtları gerekirse medyaya vereceklerini belirterek, ?Ayıptır ya. Tüm medya kameraları bunun şahidi? dedi.

Erdoğan, Urumçi'de yaşanan vahşeti dünya kamuoyunun dikkatine taşıdıklarını belirterek, ?Çin yönetimine sesleniyorum. Nüfusunuz yaklaşık neredeyse 1,3-1,4 milyar. Uygur Türkünün sayısı ne ya? 30-40 milyon.

Bunlarla asimilasyon politikasının içerisine girmenin ne anlamı var? Bunlar neymiş, bölücüymüşler. Ne alakası var ya? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber