Kaymakamı kim bayılttı?

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka'nın intiharındaki sır perdesini aralamak için ipuçları değerlendiriliyor. Aka'nın geçen hafta telefonda hararetli bir konuşma yaparken bayıldığı ortaya çıktı.

KARAMÜRSEL Kaymakamı İsmail Aka'nın (50) makamında zarf açacağını vücuduna defalarca sapladıktan sonra üçüncü kattaki makam odasından atlayarak intihar etmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Aka'nın son bir haftadır cep telefonuyla birçok kez hararetli konuşmalar yaptığı, bir telefon konuşması sırasında ise baygınlık geçirdiği, yakın çevresine ?Tanıdığınız bir savcı veya avukat var mı?' diye sorduğu ortaya çıktı. Polis intihardaki esrar perdesini aralamak için ?Kaymakam kiminle telefonla görüşürken bayıldı?' sorusuna yanıt arıyor. Kaymakam Aka'nın bıraktığı mektupta, ?Ölümümden kimse sorumlu değil. Kimse yorum yapmasın. Beni nasıl tanıdıysanız yine öyle bilin' diye yazdığı, ayrıca gözaltına alınan (Berber Mehmet) lakaplı Mehmet Özkaplan ile petrolcü Burhan ve Hüseyin Gülbaş kardeşlerden alacağı olduğunu bildirdiği kaydedildi.

Hesaplar inceleniyor

Bunun üzerine ilçede ?saadet zinciri' kurup, birçok kişiden trilyonlarca lira topladıkları, bu paraları borsa ve benzeri yatırım araçlarına yatırdıkları ileri sürülen 3 sanıkla, ifadelerde isimleri geçenlerin banka hesapları incelemeye alındı.

Devlet töreniyle toprağa verildi

Kaymakam İsmail Aka için dün memleketi Kütahya'nın Simav İlçesi'nde devlet töreni düzenlendi. Cenaze töreninde bir ara eşi Ayfer, kızı Anıl ve oğlu Mustafa Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak bırakmak istemedi. Aka, cenaze namazının ardından Çitgöl Beldesi Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber