Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Sakarya, Bilecik, Çankırı, Yozgat ve Van çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimleri ile Doğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Sakarya ve Bilecik çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla Kuzey Ege'nin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Yozgat çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında (Samsun ve Ordu) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzeyi ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Van çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber