İhale operasyonu şüphelileri tekrar gözaltında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 15:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

OSMANİYE'de düzenlenen ihale operasyonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, aralarında Özel İdare Genel Sekreteri'nin de bulunduğu 8 şüpheli, Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak adliyeye sevkedildi. Bayındırlık İl Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 kişi ise ?yakalama emri' ile aranıyor.

14 Temmuz'da, ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', ?ihaleye fesat karıştırmak', ?rüşvet', ?zimmet' ve ?irtikap' suçlamasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonda Özel İdare Genel Sekreteri Ertuğrul Kılıçkıran, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mehmet Aslan, Şube Müdürü Metin Kanmaz, Tekniker İsmail Toklu, memurlar Fikret Özgün, Ahmet Üstüner, Kamil Koca ve müteahhitler Mustafa Kaycıoğlu, Serhat Körlü, Arif Demir, Ahmet Solakoğlu, Saffet Deniz, İbrahim Şaşmaz ve Mehmet Daçe gözaltına alındı.

Kadirli'de 24 derslikli ilköğretim okulu, Osmaniye'de anaokulu, Osmaniye Belediyesi Sebze Hali Kompleksi yapımının da aralarında bulunduğu birçok kamu ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla sorgulanan 14 şüpheli, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, nöbetçi 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, 14 zanlının yeniden tutuklanmasına karar verip, yakalama emri çıkarttı. Bunun üzerine Özel İdare Genel Sekreteri Ertuğrul Kılıçkıran, Özel İdare Müdürlüğü'nde görevli memurlar Kamil Koca, Ahmet Üstüner, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü memuru Fikret Özgün, müteahttiler Ahmet Solakoğlu, Arif Demir, İbrahim Şaşmaz ve Serhat Körlü gözaltına alınıp adliyeye sevkedildi. Aralarında Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mehmet Aslan'ın da bulunduğu diğer 6 zanlı ise aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber