AÜ'de ingilizce ilahiyat eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesinde açılan yeni bölümde, gelecek yıldan itibaren yabancı ülkelerden gelecek öğrenciler İngilizce ilahiyat eğitimi alacak.

Hem Türkiye'de hem de Müslüman ülkelerde ilk defa İngilizce İslam ilahiyatı eğitimi verecek bölüm, Türkiye'nin İslam alanındaki bilgi birikimini uluslararası camia ile paylaşmak, alanında yetkin din adamları ve teologlar yetiştirmek, özellikle Batı'da İslam hakkında oluşmuş ön yargıları kırmak, İslam'ın doğru algılanmasına katkı sağlamak amacıyla açılıyor.

Eğitim süresi 5 yıl olacak bölümde, öğrenciler, bir senelik hazırlık sınıfının ardından temel İslam bilimlerinin yanında felsefe ve teoloji ağırlıklı eğitim görecek. Derslere AÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra yabancı ülkelerden gelecek alanında yetkin akademisyenler de girecek.

Mezun olan yabancı öğrenciler, ülkelerinin dini kurumlarında ve din eğitimi veren üniversitelerinde, Türk öğrenciler ise din ataşeliklerinde görev yapabilecek. Mezunlar, ülkeler arasında sosyal ve kültürel bağların kurulmasında da etkin rol oynayacak.

İngilizce İlahiyat bölümüne ilk yıl 25-30 öğrenci alınması planlanırken, bunun yüzde 80'ini Avrupa'dan, Afrika'ya, Orta Doğu'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyadan gelecek yabancı uyruklu öğrenciler oluşturacak. Bölümde eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin, Yabancı Öğrenci Seçme Sınavında başarılı olmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber