Kavgaların önlenemediği okulda, tüm yönetim görevden alındı

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavgaların merkezi haline gelen Atatürk Lisesi'nin okul yönetimi görevden alındı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Cumali Atilla, Atatürk Lisesi'ne farklı okuldan 6 yeni yönetici atadıklarını belirtti.

Sık sık kavgalarla gündeme gelen Atatürk Lisesi'ne Diyarbakır Valiliği el koydu. Son olarak bir öğretmenin öğrenciler tarafından dövülmesiyle harekete geçen Valilik, müdür ve 5 müdür yardımcısını görevden aldı. Kentin en sorunlu okullarından biri olarak bilinen Atatürk Lisesi'nin yeni yönetimi, farklı okullardan getirilen öğretmenlerden oluşuyor. Kavgalardan dolayı Atatürk Lisesi'ni takibe aldıklarını ve çözüm için yöneticilere şans verilmesine rağmen sorunun çözülemediğini belirten Vali Yardımcısı Cumali Atilla, "Bunun üzerine okulun müdürünü ve 5 yardımcısını görevden aldık. Onların yerine Atatürk Lisesi'nde görev almamış farklı okullarda görev yapan bir müdür ve 5 müdür yardımcısı atadık. Şimdi okulda her şey yolunda" dedi.

Diyarbakır'ın 5 bin dersliğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Atilla, derslik ihtiyacını kiralama yöntemiyle çözmeye çalışacaklarını ve 2003 yılında 6 bin, 2004 yılında ise yaklaşık 6 bin okul çağında olup okula gitmeyen kız çocuklarını okula kazandırdıklarını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber