Gardiyanlar da Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına başvurdu

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gardiyanlar da AB standartlarında çalışmak istiyor

Polisler ve bekçilerden sonra, gardiyanlar da Ankara'da hak aramaya başladı. Başbakanlık'a ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuran gardiyanlar, çalışma şartlarının düzeltilip AB standartlarına getirilmesini istedi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na yapılan başvuru ve şikayetler arasında son günlerde en dikkat çekenler, gardiyanlar. Gönderdikleri dilekçede ?Çalışma koşullarımız insan haklarına uygun değil. Fazla çalıştırılıyoruz ve karşılığı olan ücreti alamıyoruz. Zaman zaman mahkumlarla tartışmaya giriyoruz ve yaralanıyoruz. İsyanlar sırasında can güvenliğimiz ciddi tehlike altına giriyor. Bazı mahkumların aileleri tarafından dışarıda tehdit ediliyoruz.? diyerek şikayette bulunan gardiyanlar, insanca bir yaşam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi. Daha önce polislerin yaptığı başvuruyu inceleyerek çözüme kavuşturan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, İnsan Hakları İhlal İddialarını İnceleme Heyeti'ni, gardiyanların durumunu incelemek üzere görevlendirdi. Heyetin, cezaevlerini dolaşarak gardiyanların çalışma koşullarıyla ilgili bir rapor hazırlayacağı öğrenildi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuranlar yalnızca gardiyanlar değil. Başvuru sahiplerinin önemli bir bölümü Başkanlık'tan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin adresi ve bu mahkemeye başvuruda bulunulmasının koşulları hakkında bilgi istedi. Hollanda Konsolosluğu'nu başkanlığa şikayet eden Mithat Ayan adlı kişi, konsolosluklarda vize almak isteyenlere insan haklarına aykırı muamele yapıldığını belirterek, ?Hollanda Konsolosluğu'na vize için başvurdum. Ret cevabı aldım. Hakkımı aramak istiyorum.? dedi. Başkanlık, tüm şikayetleri incelemeye alırken, vize konusunda güçlük çıkarıldığı yönünde Hollanda Konsolosluğu'na yönelik şikayetler hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi istedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber