Başbakanlık, Susurluk Raporu'nun orijinalini buldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

Başbakanlık Hukuk Müşavirliği, Ergenekon davasında istenen ve aslının bulunamadığı iddiaları ortaya atılan Susurluk Raporu'nun orijinalini bularak mahkemeye gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Susurluk Raporu'nu Başbakanlık Teftiş Kurulu'dan istedi. Teftiş Kurulu'nun ?rapor bizde değil? yazısından sonra mahkeme bu kez Başbakanlık Hukuk Müşavirliği'ne yazı gönderdi. Müşavirlik de raporun orijinalini bularak ilgili mahkemeye gönderdi.

Dönemin Başbakanlarından Mesut Yılmaz, Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede, bu konuda basında bazı haberler çıktığını söyledi. Susurluk Raporu'nun orijinalinin kendisinde olduğunu söylemediğini, ?Eğer bulamıyorlarsa arşivimden kopyasını verebilirim? dediğini anımsattı.

Yanlış anlamışlar

Yılmaz, ?İfadelerim yanlış anlaşılmış. Bana basın mensupları sordular. Ben de Kutlu Savaş'dan aldığım bilgiyi aktardım. Susurluk Raporu bana verilirken onay alındığını söyledi kendisi. Bendeki kopya. Raporun orijinalinin Başbakanlığın ilgili birimlerinde mutlaka olacağını belirttim. Nitekim, Başbakanlık Hukuk Müşavarliği'nde olduğunu öğrendim? dedi. Yılmaz, Başbakanlıktan kimsenin kendisiyle temasa geçmediğini de ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber