Başbakanlık, artan boşanmalara eğitimle çare bulacak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, artan boşanmalarla ailelerin parçalanmasını önlemek ve sağlıklı bir aile yapısı oluşturmak amacıyla önemli bir proje başlattı. Evlilik öncesi ve evliliğin devamında çiftlere verilecek eğitimler, çocuk odaklı olmaktan çıkarılıyor.

Müsrif eş!

Özellikle boşanmaların önemli nedenlerinden olan 'müsrif eş' sorununu çözmek için, aile bireylerinin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Program kapsamına "ailede madde kullanımı, sorun çözme biçimleri, evlilik içi iletişim, eşlerden birinin sigara veya alkol gibi zararlı madde kullanması" gibi modern evliliklerde daha çok görülen sıkıntılar da alındı. Yetkililer bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor.

Aile 2009 projesi

Temel fonksiyonlarını yerine getiremeyecek kadar zayıflayan aile yapısı, toplumsal yapıda da olumsuzluklara yol açıyor.

Din adamı yerine uzman:

Eskiden aileler sorunları ile ilgili gereken desteği geleneksel olarak büyüklerden, akraba çevresinden, komşulardan ve öğretmen, muhtar, din adamı gibi toplum önderlerinden sağlıyordu. Artık bunun yerine daha profesyonel destek gerekiyor.

Çocuk odaklı olmayacak:

Aile eğitimlerinde hedef kitle sadece ebeveyn olmaktan çıkarılarak başta evlilik hazırlığı yapanlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine uygulanacak şekilde müfredat geliştirilecek.

Alışveriş kültürü:

Aile eğitimi programlarına; evlilik içi iletişim, evlilik ilişkileri ve sorun çözme biçimleri, aileler arası ilişkiler, aile sağlığı, aile ekonomisi /tüketim kültürü, aile ve iletişim araçları, ailede madde kullanımı gibi konular da alınıyor.

Uyum sorunu:

Toplumda meydana gelen değişiklikler sonucunda ailede de değişiklikler yaşandı. Proje ile Türk ailesindeki uyum sorunu giderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber