Belediyeye 346 bin lira çevre cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'ne bağlı Darıçayırı Beldesi'nde bir dönem önceki Belediye Başkanı Recep Sarı'nın İstanbul'dan mazot parası karşılığı getirttirip belde sınırları içinde yol kenarına gömüldüğü belirlenen ve içinde kimyasal atık bulunan 23 varille ilgili belediyeye 346 bin TL cezası uygulanacak.

Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, şu anda Çevre Bakanlığı'ndan görüş sorulduğunu belirterek, ?Bakanlık Darıçayırı Belediyesi sorumlu' diye görüş bildirirse atıkların sahibi firma ve atıkları getiren Darıçayırı Belediyesi'ne ayrı ceza keseceğiz? dedi. Bu ceza miktarının 346 bin 483 TL olduğu belirtilirken Darıçayırı Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı Ahmet Başaran, ?Bu ceza bizim belediye bütçeninin 4'de 1'i? diyerek ödemelerinin imkansız olduğunu söyledi.

Geçen Mayıs ayında ortaya çıkarılan varillerle ilgili olarak Darıçayısı eski Belediye Başkanı Recep Sarı, ?belediyeye ait kamyonun mazot parasını çıkarmak icin boş dönmesin' diye bu varilleri alıp buraya getirdiğini söylemişti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü, yol kenarına gömülen 23 kimyasal atık içeren varillerin kaldırılması için Darıçayarı Belediyesi'ne yazı gönderdi. Yazıda varillerin Darıçayırı Belediyesi tarafından getirildiği belirtilerek buradan alınarak imha edilmesini istedi. Belediye Başkanı Ahmet Başaran eski başkandan dolayı kesilmesi gündeme gelen 345 bin TL'lik cezası ile ilgili ?Bizim belediyenin bütçesi 1 milyon 482 TL. Bu kesilecek ceza miktarı belediye bütçesinin 47'de 1'i. Bu cezayı belediye olarak ödememiz söz konusu olamaz. çünkü mümkün değil? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber