HSYK üyesi Ertosun, suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, dinlenildiği ve takip edildiği iddialarının araştırılması ve sorumluların cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin dilekçesini dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına veren Ertosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''özel hayatı ve özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

HSYK'nın yaz kararnamesi çalışmaları sırasında basında yer alan fotoğrafların, dinlenildiği ve takip edildiği şüphelerini güçlendirdiğini ifade eden Ertosun, fotoğrafta birlikte görüldüğü kişilerin de dinlenilip dinlemediğinin ve takip edilip edilmediğinin tespit edilmesini istediğini ifade etti.

Dinleme ve takibin hakim kararına dayanması gerektiğini anımsatan Ertosun, ''Şayet böyle bir şey yoksa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 133, 134, 135, 136. ve 137. maddeleri ile 'özel hayatın gizliliği ve korunmasını' düzenleyen Anayasa'nın 20. maddesine muhalefet edilmektedir'' dedi.

Ertosun, yapılacak soruşturma sonucunda, dinlenildiği ve takip edildiğinin tespit edilmesi halinde, bu eylemleri gerçekleştirenlerin kimler olduğunun, bu kişiler devlet görevlileri ise mahkeme kararları olup olmadığının belirlenmesini talep etti.

Ali Suat Ertosun, belirlenen kişilerin TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi.

TCK'nın 133. maddesinde ''kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması'', 134. maddesinde, ''özel hayatın gizliliğini ihlal'', 135. maddede ''kişisel verilerin kaydedilmesi'' ve 136. maddede ise ''verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme'' hükümleri düzenleniyor.

Kanun'un 137. maddesinde de bu eylemlerin nitelikli hallerine yer veriliyor ve eylemlerin kamu görevlileri tarafından yapılması halinde verilecek ceza miktarına ilişkin artırım yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber