Toplu görüşmelerin ilk gün toplantısı sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2009 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile yetkili memur sendikaları arasında başlayan toplu görüşmelerin birincisi sona erdi. Başbakanlık'tan çıkan sendika başkanları basın açıklaması yapmaya başladı.


Hükümet ile memurlar, 2010 yılı zammı için pazarlık masasına oturdu. Sendika temsilcileri, Bakan Yazıcı'nın konuşmasının ardından kendilerine söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi.

Hükümet ile memurlar arasında 8'inci toplu görüşmeleri maratonu usül tartışmalarıyla başladı. Daha önceki yıllarda bakanlar açıklama yapmıyordu. Ancak Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, görüşmeler öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Buna tepki gösteren KESK Başkanı Sami Evren, kendilerinin de açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Toplu görüşme masasının meşru olmadığını savunan Evren, ?Toplu sözleşme masası olmalıdır? dedi.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise ?Böyle bir usulü bize intikal ettirmiş olsaydınız, dışarıda gazetecilere açıklama yapardık. Burada toplantının hayırlara vesile olmasını dileyemez miyiz?? dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından Bakan Yazıcı, sendikacılara konuşmaları için 10'ar dakika süre verdi.

Öte yandan, görüşmeler sırasında yetkili sendika tartışması da yaşandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kendilerinin yetkili olduğunu söylerken, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız buna itiraz etti ve aynı statüde olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber