Kaçak dersane uyarısı

Haber Giriş : 11 Ocak 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZ-DE-BİR İstanbul İl Temsilcisi Mücahit Gültekin, son zamanlarda sayıları hızla artan özel dersanelerin 'Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nu ihlal ettiklerini belirtti.

Özel Dersaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) İstanbul İl Temsilcisi Mücahit Gültekin, son yıllarda Türkiye'de faaliyet gösteren dersanelerin önemli bölümünün hedeflerinden saparak, kâr amacı güden bir politika izleme yolunu seçtiklerini söyledi.

Gültekin, İstanbul Crown Plaza'da ÖZ-DE-BİR'e bağlı dersanelerin müdürleri ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de faaliyet gösteren dersanelerin yüzde 20'sinin, yasadışı olmasına rağmen, isim satmak, yasal olmayan reklam ve ilan vermek ve kurdukları kaçak bürolar vasıtasıyla suç işlediklerini ileri sürerek "Yürürlükteki yasalara rağmen, bugün Türkiye'de 80-100 şubesi bulunan dersaneler mevcuttur. Aynı isimle faaliyetini sürdüren dersane sayısı ise 673 olarak belirlenmiştir. Bazı dersaneler şube olmayıp, isimlerinin önüne bir ek koyarak, yasallık kazandıklarını düşünmektedirler.

İstanbul'daki birçok dersanenin bakanlıktaki izin belgeleriyle tabelalarında kullandıkları isimler farklıdır"dedi.

Şube imajı veriliyor

Gültekin, özel dersanelerin gerektiği gibi denetlenerek, kontrol altında tutulabilmesi için diğer, kurumlarda olduğu gibi 'Özel Eğitim Kurumları Odası'nın kurulmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Yasa dışı faaliyet gösteren dersanelere dur diyebilmek için gerekli müracaatları yaptıklarını belirten Gültekin, Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili yasal işlem başlattığını da sözlerine ekledi.

ÖZ-DE-BİR Ankara İl Temsilcisi S. Semih Taşpolatoğlu, kaçak dersanelerin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, Serbest Piyasa Kurulu ve Sanayi Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını açıkladı. Taşpolatoğlu, "Bazı illerde farklı kurucular veya kurucu temsilcileri tarafından açılan kurumlarda, başka kurumların isimleri kullanılarak, şube imajı verilmekte ve bu kurumlar, haksız rekabete, öğrenci ve velilerin yanılmasına ayrıca vergi kaybına neden olmaktadır" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber