Mağarada yaşayan işsize belediye iş bulacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta kalacak yeri olmadığı için yaklaşık 3 aydan mağarada bulunan 47 yaşındaki Turan Altundağ, kendisini ziyaret eden Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz'den iş istedi. Uludüz, Altundağ'a iş bulup, barınma sorununu çözeceklerini söyledi.

Diyarbakır'da yufkacılık yaparken 1997 yılında işlerinin bozulması üzerine işyerini kapatan 4 çocuk babası Turan Altundağ, ailesiyle kavga edince kenti terk etti. Çeşitli illerde çalıştıktan sonra 2003'te Zonguldak'a gelen Altundağ, bir süre kaçak maden ocaklarında çalıştı. Otelde kalan ve geçen ocak ayında çalıştığı maden ocağından ayrılan Altundağ, biriktirdiği parayı harcayarak yeni iş bulamayınca 3 ay önce kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta ormanlık alandaki bir mağarada yaşamaya başladı. Ormandan topladığı elma ve erik gibi meyveler ve bazı kişilerin getirdiği yiyeceklerle karnını doyuran Altundağ'ın 2 metre yüksekliğindeki mağarada verdiği yaşam mücadelesi gazetelerde yayınlanınca Zonguldak Belediyesi harekete geçti.

Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref'in talimatı üzerine Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Altundağ'ı bugün yaşadığı mağarada ziyaret etti. Turan Altundağ, iş isterken, şöyle dedi:

?Alın terim kalmayınca nerede kalayım? Bu yaştan sonra hırsızlık yapamam, kaldırımda da yatılmaz. İşini gücünü kaybetmişsin, mağdur, ortadasın. Ya bu yaştan sonra kötü yola düşecek hırsız olacaksın, ya da kaldırımda kalacaksın. Bu yaşıma kadar namusum, şerefimle yaşamışım. Burada fasülye, erik, elma yiyerek ve insanların getirdiği yemekle besleniyorum. İş bulana kadar böyle yaşamaya devam edeceğim. İş bulursam kendime çeki düzen vereceğim. Bir ekmek alacak param yok. Buna rağmen hayata küsmüş değilim.?

Zabıta Müdürü Uludüz, bu çağda bir insanın mağarada yaşamasının utanç verici olduğunu Altundağ'a iş imkanı sağlama konusunda söz vererek, şöyle konuştu:

?Önce barınma sorununu çözmeliyiz. Ama öncelikle bizden iş talep ediyor. ?Ben emeğimin karşılığını almak istiyorum. Çalışayım, kendi karnımı kendim doyurayım. Kimseden bağış almak istemiyorum' diyor. Özel kömür ocakları, müteahhitlerle görüşerek iş imkanı sağlayacağız. Kendisi şu anda çok sağlıklı görünüyor. Bu durumu belediye başkanımıza da ileteceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber