Hemşirenin işini temizlikçiler mi yapıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken, sağlık görevlileri yerine bir temizlik işçisinin sonda takması sonucu kaptığı enfeksiyon yüzünden babasının öldüğünü iddia eden bir kişi, ilgililer hakkında şikayetçi oldu.

Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada babası Burhan Turan'ı kaybeden Sebahattin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını yaklaşık iki ay önce idrar yolu şikayetiyle hastaneye yatırdığını, ancak tedavi sürecinde kaptığı enfeksiyon nedeniyle babasının hayatını kaybettiğini söyledi.

Hastanede hemşire ve sağlık memurlarının yapması gereken bazı işleri temizlik işçilerinin yaptığını ileri süren Turan, ''Babam, bir temizlik işçisi tarafından mesanesine yapılan sonda sırasında kaptığı enfeksiyon sonucunda komaya girerek hayatını kaybetti'' dedi.

Babasını Isparta Devlet Hastanesi'nde bir üroloji uzmanına muayene ettirdiğini belirten Turan, olayı şu şekilde anlattı:

''Babam ameliyat olduktan sonra BCG adı verilen bir ilacın altı hafta boyunca sonda yöntemiyle kullanması gerekiyordu. Hastanede temizlik işçisi olarak çalıştığını sonradan öğrendiğim A.Ö, 4 hafta boyunca sonda takma işlemini gerçekleştirdi. Beşinci hafta aynı işlem için hastaneye gittiğimde A.Ö, ellerinde 14 nolu sondadan kalmadığını, var olan 16 nolu sondanın ise acı verdiğini söyledi. Ben de eczaneden almaya gittim ve kendisine de beklemesini söyledim. Ben gelinceye kadar babama 16 nolu sondayı takıyordu, babamda kanama başladığını gördüm. A.Ö. ile tartıştık. Temizlik işçisi, çok işinin olduğunu ve elinde bulunan 16 nolu sondayı taktığını belirtti.''

Babasının bir gün sonra enfeksiyon kaptığı gerekçesiyle Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ne kaldırıldığını ve buradan da yoğun bakım ünitesine sevk edildiğini kaydeden Turan, üç gün sonra da babasının öldüğünü söyledi.

Babasını kaybettikten sonra görüştüğü Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan'ın temizlik işçilerinin pansuman ve enjeksiyon gibi işlerde kullanıldığını dile getirdiğini öne süren Turan, şöyle konuştu:

''Kendisine böyle utanç verici yasa dışı bir işleme nasıl müsaade ettiğini sordum. Bana, Sağlık Müdürlüğü'nün hastaneye sağlık memuru vermediğini, ayrıca yetersiz kalan döner sermayenin yeni alınacak sağlık memurlarına ödenmesi halinde azalacağını söyledi. Ardından Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal ile de görüştüm. Önal'a sağlık memuru konusunu sordum. Bana elinde fazladan 15 sağlık memuru olduğunu, talep eden hastane bulunmadığından, bu memurların geçici olarak SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi;ne verildiğini söyledi.''

ISPARTA SAĞLIK İL MÜDÜRÜ

Isparta Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasta yakınının kendilerine şikayet dilekçesi verdiğini, bunun üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili hasta belgeleri ile o gün hastanede çekilen kamera kayıtlarını istediklerini aktaran Önal, ''Olay hakkında soruşturma başlatıldı. Sağlık müdahalelerinde yetkili olmayanlar bu işi yapamaz. Valimizin direktifleri doğrultusunda soruşturmayı yürütüyoruz'' dedi.

Isparta'da sağlık memuru konusunda sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Önal, hastane yönetiminin Sağlık İl Müdürlüğü'nden personel talebinde bulunduğu takdirde görevlendirme yapılabileceğini kaydetti. Bugüne kadar bu konuda herhangi bir şikayet almadıklarını ifade eden Önal, ''Sağlık bahane kabul etmez'' diye konuştu.

Vali Yardımcısı Niyazi Can da AA muhabirine, şikayetle ilgili olarak, ön araştırma sonunda çıkacak rapora göre yasal işlemlerin başlatılacağını açıkladı.

Bu arada, Isparta Devlet Hastanesi yetkilileri, soruşturma devam ettiği için konuyla ilgili bir şey söylemeyeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber