20 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek.

3- Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında toplu görüşmelerin 3. turu, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de.

- Yıldız, başkent Şam'da, Suriye Başbakanı Naci Otri tarafından kabul edilecek, Suriye Sulama Bakanı El-Bounni ve Irak Su Kaynakları Bakanı Abdüllatif Cemal Reşit ile bir araya gelecek.

- Suriye Elektrik Bakanı Kayali ile görüşecek olan Yıldız, Suriye Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Allao ile "anlayış muhtırası" imzalayacak ve basın toplantısı yapacak.

5- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Malatya'da valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığı ile Kale ilçesini ziyaret edecek.

- Özak, İnönü Üniversitesinin karşısında planlanan 30 bin kişilik stadın yapılacağı yerde de incelemelerde bulunacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yapacak.

- Ergün, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret edecek, özel sektöre ait demir çelik fabrikalarında incelemelerde bulunacak.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aksaray'da, TİGEM Sığırcılık Siteleri'nin açılış törenine katılacak.

8- Siyasi partilerden.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da basın toplantısı yapacak.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti, partisinin genel merkezinde kabul edecek.

- Eski başbakanlardan, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, geçen günlerde meydana gelen selden etkilenen Rize'nin Karasu köyünde incelemelerde bulunacak.

9- Hava Kuvvetleri Komutanlığında "Atatürk ve Havacılar" rölyefi törenle açılacak.

10- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret edecek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde incelemelerde bulunacak.

11- İstanbul Valisi Muammer Güler, restorasyon ve bahçe düzenlemesi çalışmaları tamamlanan 1. Abdülhamit Türbesi'nin açılışını yapacak.

12- Afganistan'da devlet başkanlığı seçimi yapılıyor.

13- Çin'in Wuhan bölgesinden gelen iş adamları heyeti, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

14- Fındık yerine karanfil yetiştiren, 101 kat daha fazla kazanacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığının hesaplamasına göre, düz arazide fındığını söküp serada kesme çiçek yetiştiren üreticinin dekardaki net karı, 249 liradan 25,6 bin liraya çıkıyor.

- Fındığını söken üreticiye, kesme çiçekten sonra en yüksek karı, 24 katla örtü altı domates üretimi, 16 katla mavi yemiş (yaban mersini), 13 katla da kivi sağlıyor.

15- Futbolda UEFA Avrupa Ligi play-off ilk tur ilk maçları bugün yapılıyor.

- Galatasaray, İstanbul'da Estonya'nın Levadia Tallinn, Sivasspor, Sivas'ta Ukrayna'nın Shaktar Donetsk ve Trabzonspor da Trabzon'da Fransa'nın FC Toulouse takımlarını konuk ederken, Fenerbahçe ise İsviçre deplasmanında Cenevre kentinde FC Zürih ile mücadele edecek.

16- 12. Dünya Atletizm Şampiyonası, Almanya'nın başkenti Berlin'de devam ediyor.

17- Binicilikte hafta sonunda koşulacak 44. Atatürk Kupası ile birlikte İnönü ve TSYD kupalarının tanıtımı amacıyla TSYD Levent Tesisleri'nde basın toplantısı yapılacak.

18- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını İstanbul'da sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber