Ak Parti, Deniz Feneri e.V.'den aklandı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başsavcılığı, CHP'nin Deniz Feneri e.V.'den AK Parti'ye para gönderildi iddiasının asılsız olduğunu belirterek dosyayı rafa kaldırdı

CHP'nin, Almanya'da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V'nin AK Parti'ye para aktardığı yönündeki iddiaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı incelemede asılsız çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'ndan Yargıtay Savcısı Zekeriya Sevimli, Dernek'ten AK Parti'ye para aktarıldığına dair hiçbir delil bulunmadığını belirleyerek, dosyanın rafa kaldırılmasını istedi.

CHP'NİN İDDİALARI ASILSIZ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mayıs içinde özel kurye ile gönderdiği Almanya Deniz Feneri e.V dosyası ile ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı. AK Parti hakkındaki iddiaları araştıran ve dosya üzerindeki incelemeyi yapan Zekeriya Sevimli, Dernek ile AK Parti arasında hiçbir ilişki tespit etmezken, Derneğin para aktardığına ilişkin iddiaların ise asılsız olduğunu belirledi.

DOSYA RAFA KALKTI

Sevimli, Deniz Feneri e.V davası sanıkları Firdevsi Ermiş ile Mehmet Gürhan arasında para alışverişi konusunda yapıldığı iddia edilen bir yazışmada, paranın teslim yerinin ?Başbakanlık? olarak gösterildiği belirtilen belgeyi de inceledi. Sevimli, söz konusu yazışma belgesini ?yeterli delil? kapsamında görmedi. Sevimli, soruşturma ile ilgili raporunu Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'ya geçen hafta sundu. İddialarla ilgili yeterli delil olmadığı için dosya rafa kaldırıldı.

ADLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Almanya'dan gelen 12 klasör ve 750 sayfalık dosya ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma ise sürüyor. Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu, dosya için 3 savcı görevlendirmişti. Deniz Feneri dosyasını Ankara Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkarslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz yürütüyor. Dosya Türkçe tercümesi sonrasında 3 bin 500 sayfaya çıkmıştı. Deniz Feneri e.V davası Almanya 2002'de gündeme gelmiş, 2008'de karara bağlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber