Emniyet müdüründen ?telekulak' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'teki bir otelde, eşinin yeğeni 28 yaşındaki A.Y. ile aynı odada kaldığı belirlenince, idari ceza alan Tunceli Emniyet Müdür Yardımcısı 46 yaşındaki Ali Akdağ, ?telefonunun kanunsuzca dinlendiği' iddiasında bulundu.

Akdağ'ın, Gaziantep'te 15 Nisan 2008'de yapılan polis kontrolünde bir otelde eşinin yeğeniyle aynı odada konakladığı ortaya çıkınca soruşturma açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen 2 müfettiş, Akdağ'ın yanı sıra, polis memuru olan eşi N. Akdağ ile çok sayıda kişinin ifadesini aldı, belgeleri inceledi. Yaklaşık 2.5 ay süren inceleme sonunda hazırlanan rapor Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'na sunuldu. Raporda, Akdağ'ın eşinin yeğeni ile otele 15 Nisan 2008'de girip, 24 saat sonra ayrıldığının belirlendiği kaydedilerek, ?Akrabası dahi olsa, evli ve çocuklu bir bayanla otel odasında kaldığının kayıtlara geçmesi, emniyet müdürlüğü rütbesinde örnek olması gereken bir yöneticinin bu davranışının, uygun bir davranış olduğunu kabul etmek mümkün görülmemektedir' görüşü dile getirildi. Raporda, ?Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak' suçunu işlediği belirtildi.

BAKAN ATALAY ONAYLADI

Yüksek Disiplin Kurulu, suç işlediği kanaatine varılan Ali Akdağ'ın, 6 ay kısa süreli kıdem durdurma ve brüt maaşının dörtte birinin kesilmesi cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı. Kurul kararı, 3 Şubat 2009'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın onayıyla kesinleşirken Akdağ, iptali için Malatya İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma doğrultusunda, Tunceli Emniyet Müdürlüğü Disiplin Büro Amir Vekili Emniyet Amiri Nusret Ertop tarafından 11 Ağustos 2008'de Akdağ'ın ifadesi alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne gönderilen ifadesinde Ali Akdağ, rahatsızlığı nedeniyle sık sık tedavi için izin aldığını vurgularken, dönemin Tunceli Emniyet Müdürü olan şu anda ise Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Osman Öztürk hakkında da ilginç iddialarda bulundu.

?DOĞRUYU SÖYLE YOKSA İPİNİ ÇEKERİM'

Ali Akdağ fadesinde, Osman Öztürk'ün hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak ?jet hızıyla' soruşturma başlatılması için müfettiş istediğini belirtirken, Öztürk'ün kendisini makamına çağırarak, ?Gaziantep'te ne halt ettin? Bana doğruyu söyle, doğruyu söylersen belki seni kurtarabilirim, yoksa ipini çekerim? dediğini ileri sürdü. Akdağ, otelde fuhuşa işaret eden hiçbir delil yokken, Osman Öztürk'ün 2 kez Valilik makamına açığa alınması için onay götürdüğünü, ancak onaylatamadığı suçlamasında bulundu.

Ali Akdağ ifadesini şöyle sürdürdü:

?A.Y.'nin ifadesi, eşi Metin'in yanında alınmış. O da ?kocasıyla huzursuzluk çıkar' diye otel odasına çıkarak 1.5 saat kadar oturduğumuzu söyleyememiştir. Benim otele gitme durumum sonradan gelişen ve kimsenin bilmemesi gereken bir konu iken, polislerin gelerek 17.30'da resepsiyondakilere doğrudan beni sormaları, gazetelerde çıkan haberler üzerine arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerden sonra kısa sürede internet sitelerindeki isim ve fotoğrafların değişmesi, kanunsuz bir dinlemeyi çağrıştırmaktadır. Bana komplo kurulmuştur.?

104 NUMARALI ODA

Tunceli Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Akdağ'a Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu'nun 30.12.2008 tarih ve 2008/480 sayılı kararıyla 6 ay kısa süreli kıdem durdurma ve maaş kesme cezası verilmesine neden olan olay, 15 Nisan 2008'de Gaziantep'te meydana geldi. Karagöz Caddesi'nde bulunan Söylemez Otel'de yabancı uyruklu fuhuş yapan kadınlara yönelik denetleme yapan ahlak polisi, kayıtlarda 104 numaralı odada ismi bulunan Ali Akdağ ile A.Y. adı üzerine inceleme yaptı.

Bu arada Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne, Ali Akdağ'la ilgili Gaziantep'ten bir telefon bir de mail, Kuşadası'ndan da bir mail ihbarı gitti. Bunun üzerine inceleme başlatıldı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili bilgi ve belge istedi. Halen Antalya Emniyet Müdürü olan dönemin Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz imzasıyla 16 Nisan 2008 tarihli elektronik postayla gönderilen cevabi yazıda, ?Söylemez Otel'in 104 numaralı odasında Ali Akdağ isimli şahsın, A.Y. adlı bir kadınla konakladıkları tespit edilmiş olup, şahıs hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmamıştır' denildi. Bu yazıyla birlikte otelin müşteri kayıtları da gönderildi. Bu iddialarla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, Akdağ da kendisiyle ilgili haber yapan gazeteciler hakkında iftira davası açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber