112'ye şaka yaptı, mahkemelik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya 112 Acil Yardım Komuta Kontrol Merkezi'ne, arkadaşlarının otomobille kaza yaptıklarını ihbar eden genç, bunun bir şaka olduğunu anlayınca özür diledi ama mahkemelik olmaktan kurtulamadı.

Konya'da bir kişi arkadaşlarından gelen 'kaza yaptık' telefonu üzerine, 112 acil yardım kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Arkadaşlarının kendisine yaptığı şakadan habersiz genç, olay yerine ambulans ve trafik ekibi istedi. Arkadaşlarının sağlık durumunu öğrenmek için bir taraftan da sürekli telefon açan genç, arkadaşlarının telefonlarına ulaşamayınca bayıldıklarını sandı. Arkadaşları, A.T ve K.T cep telefon numarasını 112 komuta kontrol merkezine verince gerçek ortaya çıktı. 112 acil yardım kurtarma komuta merkezi ekiplerinin A.T'ye telefonla ulaşması üzerine, A.T, "Biz kaza yapmadık. Arkadaşımıza bir şaka yaptık. O da ortalığı karıştırmış. Özür dileriz" demelerine rağmen, 112 acil yardım ekipleri özrü kabul etmeyerek, soluğu adli makamlarda aldı.

Devletin ambulansı ve çalışanlarını gereksiz yere meşgul eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunan 112 Acil Yardım Kurtarma Müdürlüğü, bu tür şakaların can ve mal kaybına neden olabileceğini açıkladı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYRUSU

Olay hakkında açıklamada bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 112 acil yardım merkezini gereksiz yere meşgul ederek, gerçek hastalara ulaşmalarını engelleyen her kim olursa olsun haklarında kanuni işlem başlattıkları bilgisini verdi. Sağlık Müdürü Küçükkendirci, şaka olayını şöyle anlattı: "Geçtiğimiz günlerde 112 çağrı merkezimize düşen bir hasta bilgisi üzerine ekiplerimiz teyakkuza geçmiştir. 112 komuta merkezimize bir telefonla bir kaza olduğu ihbarı yapılmış. Kolluk kuvvetleriyle birlikte kaza mahalline hareket eden 112 ekiplerimiz, olay yerine gittiklerinde böyle bir kazanın olmadığı görüldü. Bunun üzerine ihbar sahibine tekrar ulaşılarak kazaya ulaşılamadığı bildirildiğinde, iki arkadaşın birbirleriyle şakalaştığı ortaya çıktı."

Hasan Küçükkendirci, bir kamu kuruluşu olarak 24 saat 365 gün vatandaşın hizmetinde olduklarını belirterek, yapılan bu tür asılsız ihbarların başkalarının hayatına neden olabileceğine dikkat çekti. Yapılan asılsız ihbar ve şaka ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Küçükkendirci, "Biz bu arkadaşlarımızı cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Konunun şakaya gelmez olduğunu ifade ettik. Gerçekten ihtiyacımız olmadığı zaman arayarak, ya da yanlış ihbar vererek meşgul etmeyelim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber