Bakan Yazıcı'dan memur sendikalarına iftar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcı, "Bütün imkanları zorlamak suretiyle öyle bir oranı bütçeye yerleştirdik. Bunu bu doğrultuda değerlendirdiğimiz zaman sonucun kötünün iyisi olduğunu söylemek mümkün" dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, memur maaşları için önerilen zam oranına ilişkin olarak, 'Bütün imkanları zorlamak suretiyle öyle bir oranı bütçeye yerleştirdik. Bunu bu doğrultuda değerlendirdiğimiz zaman sonucun kötünün iyisi olduğunu söylemek mümkün' dedi.

Yazıcı, memur sendikaları konfederasyonları yöneticilerine iftar verdi.

Vakıflar Bankası Lokali'nde Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da bulunduğu yemeğe, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile bazı sendika temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Bakan Yazıcı, memur sendikaları konfederasyonlarıyla 15 Ağustosta toplu görüşme müzakerelerine başladıklarını ve görüşmelerin sonuçlandığını belirtti.

Görüşmelerde gerekenleri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yazıcı, 'Arzu ederdik ki imkanlarımız fazla olsa daha fazla versek' dedi.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaları olduğuna, ithalat, ihracat ve dış ticaret hacminde geçen seneye oranla bir azalma görüldüğüne dikkati çeken Bakan Yazıcı, 'Bunun en somut yansıması da ilk defa Türkiye'de son yıllarda Mayıs ayı itibariyle işsizlik oranının 13.6 düzeyinde olmasıdır. Bu öncelikli bir problem, ama geçici, kızgınlığı sona ermiş, serinlemeye doğru dönüşmüştür' diye konuştu.

Bugün atılacak adımların gelecek nesiller için de sonuç doğuracağını belirten Yazıcı, bütün imkanlar zorlanarak memur maaşlarına yapılacak zam oranının bütçeye yerleştirildiğini, bu şekilde değerlendirildiği zaman sonucun 'kötünün iyisi' olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, toplantılar boyunca 45 maddenin görüşüldüğünü, 22'sinde mutabakat sağlandığını, 18 konuda ise çalışma yapılacağını hatırlatarak, bu çalışmalara göre düzenlemelerin zaman geçirilmeden gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yazıcı, konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, 'Hükümet'e taşınması gerekenleri oraya taşıyacağız. Kanun çıkarılması gerekenler konusunda kanun çıkaracağız. Dolayısıyla bizim çalışmamız belki kanunun tarif ettiği şekilde 15 gün olabilir, ama 15 günden ibaret değil. Sürekli birlikte çalışacağız' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber