Kato Dağı'nda operasyon

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı'nda PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Operasyona bölgeyi çok iyi bilen köy korucuları da katılıyor.

Şırnak'ta PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ederken; Irak sınırındaki Beytüşşebap İlçesi'nin Kato Dağı'nda da bu sabah geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Bölgeyi iyi bilen korucuların da katıldığı operasyona giden giden birliklerin geçiş yollarında, askerler sırtlarında seyyar frekans karıştırıcı Jammer cihazlarıyla patlayıcı taraması yaptı. Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı ve Habur 2 Karakolu sınırına kadar yolları dedektörlerle tarayan askerlere, geçici köy korucuları da eşlik etti.

Bir yandan mayın tarayan askerler, diğer yandan elleri tetikte her an karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı da hazır bekliyor. özel eğitimli köpeklerle beraber yolda patlayıcı arayan Mehmetçik, bir yandan da operasyon bölgesine sevk edilen askerlerin yol güvenliğini sağlıyor.

Öte yandan Irak sınır hattı paralelinde güvenlik duvarı oluşturan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler, ağır silahlarla stratejik noktalara konuşlandırıldı. Teröristlerin olası geçişlerini önlemeye yönelik, gece görüş ve insan ısısına duyarlı termal kameralarla 24 saat sınır bölgesi kontrol altında tutuluyor. Bölgeden zaman zaman çatışmaların yaşandığı haberleri gelirken, arazinin engebelli olması nedeniyle örgütün kayıpları konusunda sağlıklı bilgi alınamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber