Vergi yoklama memurları ile vergi denetmenlerinin durumu düzeltiliyor

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslar arası pra fonu (IMF) ile yapılacak olan stand-by anlaşmasının kapısını açacak üç kanun tasarısından birisi olan gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarılarıyla ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Taslak Başbakanlığa sunulacak.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlığa sunulan gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarı taslağı, kuruluşlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ikinci kez hazırlanması kararlaştırılmıştı. Başbakanlık, taslağın yeniden hazırlanması için Veri Konseyi Başkanlığını görevlendirdi.

9 bin yoklama memuru

Taslakta, AB ülkelerindeki gelir idaresi uygulamaları örnek alındı.

Taslakta, idare ile mükellef arasındaki anlaşmazlıkları mahkemeye gerek kalmaksızın çözecek bir vergi danışma kurulu oluşturulması öngörüldü. Danışma Kurulu, vergi kanunları üzerindeki yorum farklılıklarını giderecek. Taslakta, ayrı olarak bütçe verilmesi de getirildi. Yine, önceki taslakta yer alan Gelir İdaresi Başkanlığının, Cumhurbaşkanlığının onayına sunulmasına ilişkin düzenleme de korundu. Taslakta yeni olarak, yaklaşık 9 bin vergi yoklama memuru ile yaklaşık 3 bin vergi denetmeninin durumunun düzeltilmesi ilişkin hükümler konuldu.

Yenişafak

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber