Çelik'ten 'özel öğrenci yurtları yönetmeliği' açıklaması

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yürürlükten kaldırılan Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin; kendi içindeki maddelerinin bazılarının çelişkili olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yürürlükten kaldırılan Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinin; kendi içindeki maddelerinin bazılarının çelişkili, günün değişen ve gelişen şartlarına cevap vermekten uzak kaldığı ve özel hukukun temel prensipleriyle bağdaşmadığı için yürürlükten kaldırıldığını bildirdi.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle ilgili yazılı soru önergesini yanıtlarken, yürürlükten kaldırılan Yönetmeliğin; daha önce kamu yurtlarını da kapsadığı ve mevzuat açısından uygulanmasının farklılıklar ve yanlışlıklara sebep olduğu için kaldırıldığını belirtti. Çelik, bunun yerine sadece özel öğrenci yurtlarını kapsayan diğer kanunlara ve yönetmeliklere aykırı olmayan hükümleri ile çağdaş bir anlayışla, ihtiyaca cevap verecek boyuttaki yeni Yönetmeliğin yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Önceki yönetmelikle yurtların kapatılmaya neden olan halleri ortadan kalktığında tekrar açılabilmeleri mümkün iken, yeni yönetmeliğin. maddesinin 2. fıkrasında, 1. fıkranın (a) ve (b) bentlerine göre kapatılan yurtların bir daha açılmamak üzere süresiz kapatılacağına hükmedilmekle ağırlaştırıcı sebeplerin sıralandığını vurgulayan Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Diğer taraftan, yönetmeliğin 35/b maddesinde 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmezliği ilkesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin insan haklarına ve Anayasa'nın başlangıcında belirtilen temel ilkelere dayalı milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerine aykırı, miting, form, direniş, yürüyüş, boykot, işgal gibi ferdi veya toplu eylemler düzenlemek, düzenlemesini kışkırtmak, düzenlenmiş bu gibi eylemlere katılmak veya katılmaya zorlamak' suçu yurttan çıkarmayı ön gören bir şekilde düzenlenmiştir."

Çelik, yeni yönetmelikteki hükümlerin eskiye oranla daha ağırlaştırıcı olduğunu, "mevzuatın geriye dönük uygulanmaması karşısında verilen kararların geçerli olacağını"

millyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber