2 üniversite bitirdi, baba mesleği taksi şoförü oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört dilde turistlerle anlaşabilen ve ilçenin tek bayan taksi şoförü olan Reşide Örtül (29), taksi şoförlüğü yaparken üniversitede öğretimini de sürdürüyor.

Taksi şoförü Reşide Örtül, Konya Selçuk Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünden mezun olduktan sonra tekrar sınava girerek, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandığını, 3 yıldır bu bölümde okuduğunu söyledi.

Öğretimine devam ederken yaptığı iş başvuruları sonuç vermeyince baba mesleği olan taksi şoförlüğüne yöneldiğini ifade eden Örtül, şunları kaydetti:

"Erkeklerin mesleği olarak görülen taksi şoförlüğünü bir yıldır tüm zorluklara rağmen devam ettiriyorum. Hem ekmek parası kazanıyorum, hem de harçlığımı çıkarıyorum. Asıl mesleğim harita kadastro teknikerliği ama bir yandan da işletme fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Baba mesleği olan taksi şoförlüğüne, iş başvurularında kapanan kapılar sonucunda alternatifsiz kalınca başladım."

Örtül, işe başladığı ilk günlerde erkek meslektaşlarının kendisini istemediğini belirterek, "Müşteriler de bayan olduğumu gördüklerinde beni tercih ediyorlardı. Bunda İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca anlaşabilmemin de etkisi oldu. Sonuçta erkek meslektaşlarım, müşterileri olan turistler için yardım ettiğimi görünce bana alıştılar" dedi.

Taksi şoförlüğünün zor görünse de zevkli olduğunu ifade eden Örtül, kadınlar arasında da mesleğin yaygınlaşmasının olumlu olacağını kaydetti.

Örtül, "Kadınlarımız taksiciliği erkek işi olarak gö rmesin ve çalışsınlar. Özellikle geceleri taksiye binen kadınlar bu durumdan çok memnun oluyorlar. Şu ana kadar olumsuz bir olayla karşılaşmadım. İşimden çok memnunum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber