Ergenekon davası yarın devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2009 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında emekli orgeneral Tuncer Kılınç, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de bulunduğu 52 sanıklı üçüncü ''Ergenekon'' davası ile birleştirilen ikinci ''Ergenekon'' davasının 4. duruşması yarın yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde iddianamelerin özetlenerek okunmasına geçildi.

Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, dönüşümlü bir şekilde ilk olarak ikinci ''Ergenekon'' iddianamesini okudu.

İddianame okunurken Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, aralarında konuşan iki sanığı uyardı. Sanıkların değerlendirme yaptıklarını ifade etmeleri üzerine Şengün, ''Hem dinleyip hem nasıl değerlendirme yapıyorsunuz. Önce dinleyin sonra değerlendirme yaparsınız'' dedi.

Avukat Ali Rıza Dizdar da iddianamenin özetlenerek okunmadığını ifade ederek, sıkıldıklarını ve ara verilemesini istediklerini söyledi. Başkan Şengün ise ''Siz çıkın ara vermiyorum. Devam ediyoruz'' karşılığını verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, savcıların iddianameyi okuma işlemine bugün için ara vererek, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Bu arada, duruşmaya CHP'li Milletvekilleri Şahin Mengü ve Atilla Kart ile siyasetçi Yaşar Okuyan da izleyici olarak katıldı.


Üçüncü davayla birleştirilen ikinci ''Ergenekon'' davasının emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz yargılanan sanıkları, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davaya katılmak üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gelen ve araçları narkotik maddeler konusunda eğitimli köpeklerin de destek verdiği jandarmalar tarafından arandıktan sonra bahçeye alınan tutuksuz sanıklar, daha sonra kontrol noktasından geçerek duruşma salonuna dönüştürülen spor salonuna alındı.

Duruşmaya katılmak üzere mahkemeye gelen tutuksuz yargılanan sanıklar arasında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, ATO Başkanı Sinan Aygün ile gazeteci-yazar Yalçın Küçük'ün de bulunduğu görüldü.

Öte yandan, jandarma ekiplerinin geniş önlemler aldığı cezaevi önünde toplanan gruplar da sanıklar lehine sloganlar atarak gösteri yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber