Bakan Çubukçu ile Ata Özer arasındaki diyalog

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, görevden alınmasıyla ilgili olarak, 'Siyasi irade getirdi, siyasi irade götürdü. Söyleyecek bir şey yok. Kimseye kırgın, dargın değilim, herhangi bir üzgünlüğüm yok' dedi.

Mesleki eğitim kursuna katılmak üzere gittiği Kanada'da 'görevden alındığını öğrenen' Özer, akşam saatlerinde Toronto'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda arkadaşları tarafından karşılanan Özer, basın mensuplarının ?Görevden neden alındınız? sorusuna ?Siyasi irade... Siyasi irade getirdi, siyasi irade götürdü. Söyleyecek bir şey yok. Kimseye kırgın, dargın değilim, herhangi bir üzgünlüğüm yok? karşılığını verdi.

Özer, ?Siyasi irade neden sizi görevden aldı?' sorusu üzerine de 'Neden oldu? Çünkü, Türkiye'de güneş batıdan doğar? dedi. Görevden alınmasının nasıl kendisine ulaştırıldığının sorulması üzerine Ata Özer, şöyle konuştu:

'Sayın Bakan ayın 3 ya da 4'ünde telefon açtı, 'Seni Ankara'da görmek istiyorum. Tecrübenden istifade etmek istiyorum' dedi. Ben de 'Sayın Bakanım o sizin takdirinizdir, ben Ankara'ya gelmek istemiyorum' dedim. Benim özlük hakkım 29 Aralık'ta doluyor. 30 Aralık'ta emekli olacağım. Emeklilikten dönüş kesinlikle söz konusu değil. Çünkü bugüne kadar hiçbir zaman tükürdüğümü yalamadım. Onurumla geldim, onurumla gidiyorum.? Özer, 'Sizden istenen bir şey mi vardı da yapmadınız?' sorusuna, 'Bilmem, zaman en iyi ilaçtır. Vatandaş Ata Özer olduğum zaman sohbet ederiz' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber