Yeni ilköğretim müfredatı 9 pilot ilde uygulamaya konuldu

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlık amacıyla seçtiği 9 pilot ilde uygulamaya koyduğu 'Yeni İlköğretim Müfredat Programı'nın başarıya ulaşması için bütün fizibilite çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Seçilen pilot iller arasındaki Samsun'da 5 okulda Yeni İlköğretim Müfredat Programı'nın uygulandığını hatırlatan Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, gelecek yılda bütün okulları kapsayacak olan ve eğitim sisteminde önemli değişikliklere kapı açacak olan projenin eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bir dizi çalışmalar yaptıkları söyledi.

Projeyle ilgili bütün okullara yönelik olarak, Yeni İlköğretim Müfredat Programı hakkında bilgilendirici faaliyetler geliştirdiklerini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, "Projeyi tanıtmak ve gelecek yıl için bugünden önlem almak amacıyla ilimiz merkezinde ve ilçelerinde seminerler düzenliyoruz. Okul müdürlerini ve öğretmenleri proje hakkında detaylı bir şekilde bilgilendiriyoruz.

Bunun için bir proje ekibi oluşturduk. Ekiplerimiz yeni ilköğretim 1 ve 5. sınıf müfredat programı tanıtımı seminerlerini başarıyla sürdürüyorlar" dedi.

Yeni İlköğretim Müfredat Programı'nın, düşünen ve sorgulayan öğrenci modelini ortaya çıkarmak olduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü Aydın, "Yeni öğretim programında özetle öğrenci merkezli bir öğretim anlayışını benimseyen, öğrenciyi ezbercilikten uzak tutan, aşırı bilgi yükü ve kavram kargaşasına yer vermeyen, hem öğrenciyi hem öğretmeni aktif kılan, nitelikli ve duyarlı bir insan tipi yetiştirilmesini ön planda tutan, uygulamaya yönelik, yaşamla ilgili güncel konuları içeren, öğrenciyi araştırmaya yönelterek bilgiye ulaşmasını sağlayan, düşünme, sorgulama ve yorum yapma yeteneğini geliştiren, neyi ne kadar, nerede ve nasıl sorularına cevap bulan, gereksiz detaylara yer vermeyen, sadeliği esas alan, evrensel boyuttaki konulara yer veren, öncelikle öğrencilerin düzeylerine uygun yakın çevresinden seçilen konulara yer veren, bilgisayar başta olmak üzere, diğer araç-gereçlerin kullanımına ortam hazırlayan, konu tekrarlarına yer vermeyen, bilişsel alanın yanında duyuşsal ve psikomotor alanla ilgili kazanımlara yer veren, bir dünya vatandaşı olma özelliğini kazandıran, öğrencinin karşılaştığı problemleri çözmesine yardımcı olan bir programın yeniden düzenlenerek geliştirilmesi görüşü benimsenmiştir.

Bu sayede öğrenciler, daha sosyal ve daha aktif bir öğrencilik dönemi geçirecekler" şeklinde konuştu.

Program önümüzdeki yıl bütün okullarda uygulanacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber