Profesöre ıslık cezasına, YÖK iptali

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKDENİZ Üniversitesi'nde, ?Halimem' türküsünü koridorda ıslıkla çaldığı için hakkında soruşturma açılan ve ceza olarak maaşından 100 lira kesilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm'ün itirazı üzerine Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), cezayı iptal etti.

Fakülte koridoruda Bolu'nun meşhur türküsü ?Halimem'in ?Alçaklara kar yağdı üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi' nakaratını elinde çay bardağı ile yürürken ıslıkla çaldığı için Dekan Vekili Prof.Dr. Şafak Aksoy'un şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm'e, Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından 30'da 1 oranında maaş kesim cezası verilmişti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Karagüzel tarafından yürütülen ve kınama cezası teklif edilen ?ıslık soruşturmasında', Rektör Prof.Dr. Kurtcephe'nin bir derece daha artırarak aylıktan kesmeye dönüştürdüğü ceza, YÖK tarafından iptal edildi. Islık mağduru Prof.Dr. Orhan Kuruüzüm'ün cezanın iptaline ilişkin başvurusunu değerlendiren YÖK, cezanın savunma alınmadan uygulandığı için iptaline karar verdi.

Prof. Dr. Kuruüzüm, ceza nedeniyle üniversiteye ödediği 100 lirayı geri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber