Yardımsever doktor doğduğu ilçeye okul yaptırıyor

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde Cerrah olarak görev yapan Op. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde doğum yeri olan Çorum'un İskilip İlçesi'ne bir okul yaptırıyor.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce ihtiyaç sahibi bir okula bilgisayar hediye etmek için doğum yeri olan Çorum'un İskilip İlçesi'ne gelen Opr. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan, burada ilçe yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından İsiklip İlçesi'ne bağlı Yavu Köyü'nde bir ilköğretim okulu yaptırmaya karar verdi.

Bugün, okul yapımı konusunda İlçe yetkileri ile görüşmek için tekrar İskilip'e gelen Zehra Çağıl Vartanesyan, Eğitime yüzde yüz destek kampanyasına katkıda bulunmak ve köydeki çocukların sıkıntılarına bir nebze olsun çözüm bulabilmek için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.

İskilip Kaymakamı Birol Kurubal'ın makamında, okul yapımına ilişkin protokolü imzalayan Zehra Çağıl Vartanesyan, Yavu Köyü'nde yapımına İlkbahar'da başlanacak İlköğretim Okulu'nun ilk etapta 4 derslik olarak planlandığını ancak daha sonra 4 derslikli bir okulun ihtiyacı karşılamayacağı düşünülerek derslik sayısının 8'e çıkartıldığını ifade etti.

İskilip Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, Çorum Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Yıldırım, Hayırsever Zehra Çağıl'ın eşi Joan Vartanesyan ve Okulu yapacak olan müteahhit Menekşe Ateş'in katıldığı protokol imza töreninde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Birol Kurubal, İskilip'e böyle bir bağışın ilk defa yapıldığını belirterek, bu girişimin hayırseverlere örnek olmasını dileğinde bulundu.

Toplantıda daha sonra bir konuşma yapan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "Bu İskilip'e ve İskilipli iş adamlarına örnek olacak bir atılım, belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu. İki katlı, 8 derslikli kaloriferli İlköğretim okulunun yapımını üstlenen müteahhit Menekşe Ateş de, okulun kısa sürede tam donanımlı olarak yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edileceğini ayrıca köyde bulunan sağlık ocağının da bakımını yapacaklarını söyledi.

2005-2006 eğitim yılına yetiştirilmesi planlanan okulun çevre düzenlemesini ve bina yapımındaki kum ihtiyacını ise İskilip Belediyesi karşılayacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber