Erdoğan, 'İktidarın kitabı'nı yazmaya hazırlanıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 'İktidarın kitabı'nı yazmaya hazırlanıyor. Bulunduğu hemen her toplantıda ve yaptığı her görüşmede özel notlar tutan Başbakan Erdoğan, bu notları kitaplaştıracağının mesajını verdi.

TARİHE KATKISI OLACAKSA

Erdoğan bu açıklamayı partisinin aylık dergisi 'Türkiye Bülteni'ne yaptı. Türkiye Bülteni'nde soruları yanıtlayan Başbakan, 'Tuttuğum notlar, tarihe, siyasete ve toplumsal hafızaya katkı yapacaksa neden kitaplaştırmayayım?' diye konuştu. Erdoğan, özel notlarını kitaplaştırırsa, gizemini hala koruyan ünlü 'Dolmabahçe Zirvesi' gibi bazı kritik baş başa görüşmelerin de kitaba girip girmeyeceği merakla bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, partisinin dergisinin son sayısı için kendisiyle yapılan röportajda, 'Hemen her toplantıda not tutuyorsunuz. Bunu bir kitap haline getirmeyi düşünüyor musunuz?' sorusunu yanıtlarken, 'Her şeyi kaydetmek gibi bir alışkanlığım var. Bunu gerekli de görürüm' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin önemli bir dönemi yaşadığını, kendilerinin de 'tarihe tanıklık ettiklerini' dile getirerek, şunları söyledi: 'Gönül isterdi ki her şey tek tek kayıt altına alınarak tarihe ışık tutacak biçimde muhafaza edilebilsin. Bu notları almamızın pratik yararları da var. Her gün pek çok konuda önemli bilgiler, talepler, ihtiyaçlar iletiliyor. Bunları unutmamak, gereğini yapmak için de o notlar yardımcı oluyor. Kendim de sık sık notlar alıyorum. Yardımcı olan arkadaşlar da oluyor zaman zaman. Bu notlardan azami ölçüde yararlanıyoruz. Daha sonra bunlar bir kitap olur mu, böyle bir muhteva ortaya çıkar mı bilemiyorum. Ama tarihe, siyasete, toplumsal hafızaya bir katkısı olacaksa neden olmasın?'

MEZARA GİDECEK SIR

Erdoğan, tuttuğu notları kitaplaştırdığı takdirde gözler, kamuoyunun merakla açıklanmasını beklediği Genelkurmay eski Başkanı

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde yaptığı zirvenin içeriğine çevrilecek. 5 Mayıs 2007'de yapılan 2.5 saatlik bu kritik zirveden sonra kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı. Erdoğan görüşme için 'Benimle mezara gidecek sır. Büyükanıt açıklarsa ben de açıklarım' demişti.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber