İkinci 'Ergenekon' davasının 8. duruşması başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkinci ''Ergenekon'' davasının 8. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Yarbay Mustafa Dönmez dışındaki 48 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Tanju Güvendiren, Adnan Bulut, Emin Şirin, Erol Mütercimler ve eski 19 Mayıs Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay da hazır bulundu.

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin mahkeme heyetine başkanlık yaptığı duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından iddianamenin okunmasıyla devam ediliyor.

İkinci "Ergenekon" Davası Sanığından Şikayet

- İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı yayıncı Durmuş Ali Özoğlu, soruşturmayı yürüten savcılar, davaya bakan mahkeme heyeti ve polislerin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi "Görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla ilgili makamlara şikayet etti.

Özoğlu tarafından Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna gönderilen dilekçede, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 6 savcı ile davaya bakan mahkeme heyeti ve nöbetçi hakimlerin de yer aldığı 14 kişinin "Görevlerini kötüye kullandıkları ve ihmal ettikleri" ileri sürüldü.

Dilekçede, ikinci iddianamenin "Karar ve yazışmalara" ilişkin eklerin bulunduğu 228, 229 ve 230 No'lu klasörleri incelendiğinde, imzaların yaklaşık yüzde 95'inin savcı Öz'e ait olmayıp, taklit edildiği öne sürüldü.

Sanık Özoğlu dilekçesinde, sahte imzalı olduğunu ileri sürdüğü savcılık taleplerinin de hakimler tarafından karar haline getirildiğini iddia etti.

Özoğlu tarafından İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Fatih Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede de olay tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru ile Beşiktaş Adliyesinde çalışan görevli kalem memuru ve bazı polisler hakkında, "Sahte resmi evrak tanzim ettikleri, görevi kötüye kullandıkları ve adli mercileri yanılttıkları" iddiasında bulunuldu.

Dilekçede, gözaltı sürelerinin kanuna aykırı bir şekilde polis tarafından sahte imza atılarak oluşturulduğu savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber