Sakallı öğretmen göreve başlatılmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 19:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da imamlık yaparken, Tunceli'ye Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak açıktan ataması yapılan Mehmet Nafi Aksoy, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gererçesiyle göreve başlatılmadı. Uzun sakalları dikkati çeken kravat takmayan Aksoy, kendisini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi.

Tunceli'ye Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak açıktan ücretli olarak ataması yapılan Mehmet Nafi Aksoy, bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürlügü'ne giderek, göreve başlamak istediğini bildirdi. Uzun sakalı ile dikkat çeken, kravatsız Aksoy'u gören görevliler, evraklarını incelediklerinde, bu kişinin Çemikgezek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atandığını belirledi. Görevliler, uzun sakıllı Aksoy'a, kılık kıyafetinin uygun olmadığı gerekçesiyle işlemlerini yapamayacaklarını bildirdi.

Aksoy, bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinç'in yanına giderek atamasının gerçekleştirilmesini istedi. Dinç, Aksoy'un sakal, kılık ve kıyafetini görünce, "Bu halde atamanı yapmamız imkansız. Devlet memurları kanununa uygun ve kılık kıyafet yönetmenliği çerçevesinde başvurunuzu yaparsanız atamanı gerçekleştiririz. Bu sakal ile atama yapmak mümkün değil" dedi. Bunun üzerine Aksoy, cep telefonu ile bazı kişilerle görüştü.

Göreve başlatılmayan Mehmet Nafi Aksoy, kendisini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterip, "Bunda ne var ki? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı da sakallı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda birçok kişi sakallı. Müftü de sakal bırakabiliyor, ben de bırakabilirim" dedi. Gazetecilerin sorularına da sert yanıtlar veren Aksoy, "Sakalımı neden kemediğimi size açıklamak zorunda değilim. Ben şu anda öğretmen de değilim, atamam yapılmış ama henüz göreve başlamadık. Beni çekiyorsunuz ama bunu unutmayın, bu durumun hesabını vereceksiniz. Yaptığınız insan haklarına saygısızlıktır. Hiçbir şey yokken sıkıntı çıkarıyorsunuz. Size hakkımı helal etmiyorum" dedi. Aksoy, daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kılık ve kıyafet yönetmeliğine uymayan Aksoy'un atamasının yapılmadığını söyledi. Yetkililer, daha önce imamlık yapan Aksoy'un başka bir ilde imamlıktan öğretmenliğe atamasının yapıldığını, ancak kendisinin tekrar imamlığa döndüğünü, ikinci kez öğretmen olarak atamasının Tunceli'ye yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber