Maaş dengesizliğini çözmek için öneri

Haber Giriş : 19 Ocak 2005 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti milletvekili Mustafa Çakır, memurların maaş ve kıdem dengesizliğini kaldırmak için kanun teklifi verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, kamu kurumlarında çalışan devlet memurları arasındaki maaş ve kıdem dengesizliğini ortadan kaldıracak Devlet Memurları Kanunu ile Türk Silahlı kuvvetleri Kanunu'nda değişiklik yapılması amacıyla TBMM'ye kanun teklifi sundu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre istihdam edilen personelin bulundukları kurumlarda kadrosuzluk ve maaş dengesizliği sebebiyle oluşan uçurumu gidermek için 2 kez kanun çıkarılmış ve memurlara bir derece verilmişti. 1991 tarihinde göreve başlayan memurların bu uygulamadan faydalanmamalarının memurlar arasında haksızlık yarattığını yazılı bir açıklama ile belirten Mustafa Çakır, adaletsizliği ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Kamu reformu yasasının uygulamaya geçmesinin zaman alacağı düşünülerek, bu süre zarfında memurların mağduriyetlerinin giderilmesi için kanun teklifi hazırladığını dile getiren Çakır, "Teklifle daha önceki yıllarda görev yapan memurlara verilen dereceden, şu an görev yapan memurların da faydalanmasını planlanlıyoruz. Bu haksızlığın giderilmesi bizim için çok önemli" dedi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber