Ergin: Ceza infaz kurumlarımızda doluluk oranı yüksek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarındaki doluluk oranlarının yüksek olduğunu belirterek, ''2010 yılı, önemli yatırımların ve projelerin yeniden atağa kalktığı yıl olacak'' dedi.

Ergin, Zafer Çarşısı'nda düzenlenen, cezaevlerindeki iş yurtlarında bulunan hükümlü ve tutuklularca üretilen el sanatları sergisinin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Bakan Ergin, sergide, alanın darlığı nedeniyle 40 iş yurdunda üretilen el ürünlerinin yer aldığını belirtti.

Türkiye'nin dört bir köşesindeki ceza infaz kurumu iş yurtlarında 4 bini sürekli, 10 bini geçici zamanlı olmak üzere 14 bin civarında tutuklu ve hükümlünün çalıştığını ifade eden Sadullah Ergin, mahkumların tahliyelerinden sonra toplumla kaynaşmaları, hayata hazırlanmaları amacıyla bu çalışmaların yürütüldüğünü anlattı.

Adalet Bakanı Ergin, böylelikle tüketici konumundaki hükümlülerin, iş öğrenerek, gelişimlerini sağladıklarını, sigortalı olduklarını ve elde edilen gelirden pay aldıklarını söyledi.

Ceza infaz kurumlarının rehabilite edilmesi, geliştirilmesi ve uluslararası standartlara ulaştırılması amacıyla çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Ergin, ''Şu anda sıkıntılarımız var, ceza infaz kurumlarımızda doluluk oranı yüksek. 2010 yılı yatırım programımızdaki önemli kaynaklarımızı, ceza infaz kurumlarının daha da geliştirilmesi amacıyla kullanmayı planladık. 2010 yılı, önemli yatırımların ve projelerin yeniden atağa kalktığı yıl olacak'' diye konuştu.

Bakan Ergin, yeni kampus cezaevlerinin yanı sıra özellikle kadın ve çocuk cezaevleri konusunda önemli planlamalar yapıldığını da ifade ederek, 2010 yılı içerisinde 4 yeni çocuk infaz kurumu yapılmasını yatırım programına aldıklarını, kadın ceza infaz kurumu sayısının da artırılacağını bildirdi.

Konuşmasının ardından serginin açılışını yapan Adalet Bakanı Ergin, stantları gezdi.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu standında elma suyu içen Ergin, Bozüyük Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan bir mahkumun yaptığı, kendi portresi yağlı boya tabloyu da inceledi.

Serginin açılışına, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Ali Suat Ertosun, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile bakanlık yetkilileri de katıldı.

Sergide, tutuklu ve hükümlüler tarafından üretilen zeytinyağı, zeytin, yumurta gibi yiyeceklerin yanı sıra çini, mermer süs eşyası, halı, kilim, nevresim, gümüş işlemesi, ayakkabı, kemer gibi el sanatları ürünleri satışa sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber