Beden eğitimi dersinin seçmeli ders olması protesto edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beden eğitimi dersinin seçmeli ders olması düdükle protesto edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beden eğitiminin ortaöğretim kurumlarında zorunlu seçmeli ders yapılması, öğretmenlerin tepkisine yolaçtı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Atatürk anıtına çelenk koyan yaklaşık 200 öğretmen, geçen ay yayınlanan genelgeye tepki göstererek protesto için düdük çaldı.

Beden eğitimi dersinin 9. sınıflarda iki, 10, 11 ve 12. sınıflarda tek saate indirildiğini belirten Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Bülent Pamuk, tepki göstermek için Ankara'ya gideceklerini söyledi.

Pamuk; İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden 16 Ekim saat 24.00'te otobüsle hareket ederek, 17 Ekim'de Ankara Güven Park'ta olacaklarını aktardı. Pamuk, yurdun dört bir yanından gelen eşofmanlı öğretmenlerle buluşup seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi. Pamuk, gelişmiş ülkelerde Beden Eğitimi derslerinin daha erken yaşlara çekildiğini, Türkiye'de ise seçmeli kategorisine indirgendiğini ifade ederek, konu hakkında bir de basın açıklaması yaptı.

Öğretmenler, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. Eyleme, sadece Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) destek verdi.


Beden eğitimi, resim ve müzik ders saatlerinin düşürülmesine tepki gösterdiler

- Adana'daki eğitim sendikaları, beden eğitimi, resim ve müzik ders saatlerinin düşürülmesi nedeniyle valilik önünde eylem yaptı. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyelerinin katıldığı eylem için emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş İl Özlük Hukuku Sekreteri Belgin Işık Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gençliğin kendini ifade ettiği, beden ve ruh sağlığına yararlı olan, ekip çalışmasını aşılayan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu artıran, beden eğitimi, resim ve müzik derslerinin yok etmeye çalıştığını iddia etti.

Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi'nde beden eğitimi, resim ve müzik derslerini tüm liselerde 'seçmeli zorunlu ders' yapıldığını aktaran Ünal, "9. sınıflar için haftada 2 saat, 10, 11 ve 12. sınıflar için bir saate indirildi. Okul müdürlükleri, bir sınıf için bu dersleri zorunlu ders olarak görülmesine rağmen seçerek programa koyabiliyor. Bu durumun sonucu olarak bu branşlardaki binlerce öğretmen norm kadro fazlası oldu. Ayrıca, beden eğitimi dersi bir okulda seçilmemişse o okul, hiç bir spor faaliyetine katılamaz ve yapamaz." dedi.

Türk Eğitim-Sen Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Selahattin Dolgun ise, kötü alışkanlıkların engellenmesinin, spor ve sanatsal etkinliklerle mümkün olduğunun altını çizerek, Milli Eğitim Bakanlığının yanlışından dönmesini beklediklerini dile getirdi.

Eylemciler açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber