Eğitim uçakları yok, mezun olamıyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencilerinin çift motorlu eğitim uçağı olmadığı için mezun olamadıkları bildirildi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda eğitim uçuşlarında kullanılan çift motorlu eğitim uçağının iniş takımlarında meydana gelen arıza nedeniyle geçen şubat ayında gövde üzerine iniş yapmak zorunda kaldığını anımsattı.

Söz konusu uçakta meydana gelen arızanın giderilemediğini ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:

?Eğitim için yeni bir uçak almaya karar verdik. Yaklaşık bir yıldır ihale açıyoruz. Teknik şartlar yerine gelmediği için uçağı alamadık. Son olarak 30 Eylülde ihale yapıldı. Bu kez ihale yapıldı. Şimdi ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bir sorun çıkmazsa yaklaşık 1 aya kadar uçağı alırız. Pilot adayı öğrencilerin 180 saatlik uçuşlarının 10 saatini, çift motorlu uçakla yapmaları gerekiyor. Bu uçuşu gerçekleştirmeyen öğrenciler mezun olamaz. Bu durumdan mağdur olan 7 öğrencimiz var. Yaklaşık 4 aydır uçak alınmasını bekliyorlar. Yeni uçak alınınca bu öğrencilerimiz de eğitimlerini tamamlayıp mezun olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber