Suçu kabul etmelerini yurt müdürü istemiş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 12:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAKARYA Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 17 Mayıs'ta çıkan ve 2 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan yangını çıkarttıklarını itiraf edince tutuklanan ikisi de 16 yaşındaki C.U. ile C.T., ifade değiştirerek kendilerini suçu kabul etmeye yurt müdürünün zorladığını iddia etti.

C.U. ve C.T. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken,izne ayrılan yurt müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 5 ay önce çıkan çıkan ve 2 öğrencinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma sürerken, 2 Ekim tarihinde, C.U. ile C.T., kaldıkları yurtta sigara içerken yangına kendilerinin neden olduklarını ve vicdan azabı çektiklerini söyleyince tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderilmişti. Aradan 2 hafta geçtikten sonra tutuklanan 2 öğrenci, cezaevinden savcılığa dilekçe yazdı. Dilekçelerinde yangını kendilerinin çıkarmadıklarını, Yurt Müdürü Seda Er'in kendilerini bu şekilde ifade vermeye ikna ettiğini öne sürdü.

Bunun üzerine Sakarya Adliyesi'ne getirilen ve Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan ve C.U. ve C.T., mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

C.U. bu yönde ifade vermeleri için kendilerine Yurt Müdürü Seda Er'in baskı yaptığını söyleyerek, ?Müdürümüz bize yurtta görevli annelerin büyük ceza alacağını, bizim suçu üstlenmemiz halinde onların kurtulacağını söyledi. Biz de kendisine inanıp ?Yangını çıkardık' diye ifade verdik? dedi. Bu arada kız öğrencilerin, ?Bizi korkutup suçu kabul etmemizi istedi? diyerek suçladığı Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Seda Er ise bugünden geçerli olmak üzere yıllık izne ayrıldı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın yurt yangınındaki bu gelişme üzerine Yurt Müdürü Seda Er hakkında soruşturma başlattığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber