Başarılı polis köpekleri terfi etti

Haber Giriş : 22 Ocak 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi'nin (KEM) harikalar yaratan iki köpeği Diasy ve Dino başarılarının karşılığında terfi ettiler. Terkos Gölü'ne düşerek kaybolan ve bir aydır cesetine ulaşılamayan öğretmen Tolga Dayan'ın cesedini bulan ve bu başarıları ile dikkatleri üzerlerine çeken ceset uzmanı polis köpekleri Daisy ve Dino'nun Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne tayinleri çıkarıldı. KEM'in gururu olan bu köpeklerin tayininin çıkarılması polisler arasında üzüntüye yolaçtı.

KEM'e bağlı polis köpekleri ise hummalı bir çalışma içindeler. ABD'nin 11 Eylül saldırılarından sonra, dünyanın en önemli sivil savunma örgütü olan FEMA'nın (Federal Emergancy Manegement Agancy) yeterlilik sertifikası olmayan hiçbir köpeği ABD'ye sokmaması KEM büroyu harekete geçirdi.

Zorlu sınav

İki köpeğini yetiştirerek FEMA belgesi aldıran KEM büro, sertifikalı köpek sayısını 6'ya çıkarmak için harekete geçti. Polis köpekleri, Haziran ayında yapılacak olan zorlu sınava hazırlanıyor.

Türkiye'de KEM'de 2, AKUT'ta 2, Ankara İtfaiyesi'nde 1 adet FEMA sertifikalı arama-kurtarma köpeği bulunduğunu belirten uzmanlar, Türkiye'de olası bir depremde görev yapacak 250 uzman köpeğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber