Domuz gribinden ilk ölüm Ankara'da... Ölen kişi sağlık personeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da domuz gribinden öldüğü açıklanan kişinin sağlık personeli olduğunu belirterek, "Panik yapmayacağız, gerekli tedbirleri uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Genel Meclisi Grubu'nun Erzurum Dedeman Sky Lodge Tesisleri'nde verdiği yemeğe akşam yemeğine katılan Recep Akdağ, yemek çıkışında gazetecilerin, Ankara'da domuz gribinden meydana gelen ölüme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gerekli önlemlerin alındığını ve bu ölemlerin de uygulanmasına devam edileceğini vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Tüm dünyada ölümler yaşanıyor. ABD'de, Meksika'da yüzlerce ölüm olayı yaşandı. Türkiye'de ise ilk ölüm vakası bu. Başka ölümler de olabilir. Ölen arkadaşımız bir sağlık çalışanı. Risk grubundaki kişilerin bir an önce aşılanması gerektiğinin önemi ortaya çıkıyor."

Akdağ, bu konuda az da olsa aşıyla ilgili olumsuz görüşler ortaya koyanların anlamsızlıkların belirdiğini ifade ederek, risk grubundakilerin en kısa sürede aşılanmasına başlanacağını, vatandaşların hijyen konusunda uyarıları dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Akdağ, bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.


Mayıs ayından itibaren Türkiye'de görülmeye başlayan domuz gribi virüsü ilk kez ölüme sebep oldu. Ankara'da zatürre teşhisiyle Sanatoryum Hastanesi'nde tedavi gören 29 yaşındaki M.G, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Aynı hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan G'nin 4 gün önce tedavi altına alındığı öğrenildi. Olayın ardından ölen şahsın bütün yakınları kontrolden geçirilirken, söz konusu hastanede yatan bütün hastalara maske dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi kaynaklı ilk ölümü internet sitesinden duyurdu. Açıklamada, "Zatürre teşhisiyle Ankara'daki bir hastanemizde takip ve tedavisi sürdürülen 29 yaşındaki bir vatandaşımız, gelişen ani solunum yetmezliği sebebiyle maalesef hayatını kaybetmiştir." denildi. Hastadan alınan numunelerde pandemik A(H1N1) virüsü tespit edildiği belirtilirken, vakanın Türkiye'de domuz gribi sebebiyle kaybedilen ilk kişi olduğu vurgulandı. Bakanlık açıklamasına göre, dün itibarıyla Türkiye'deki pandemik A(H1N1) toplam vaka sayısı 958'e ulaştı.

Hayatını kaybeden M.G.'nin ağabeyi H.G., ölüm nedeninin henüz kendilerine söylenmediğini söyledi. Kardeşini hastaneye 4 gün önce getirdiklerini belirten H.G., "Hastane öğlen beni aradı. Hastanız ağırlaştı, acil buraya gelin, dediler. Geldik, 'Ne oldu?' dedik işte, 'Çıkın, çıkın bir şey yok.' denildi. 1 saat sonra bize 'Hasta öldü.' dediler. Dedik ki, 'Sebebi ne, kalp mi, bir şey mi?'. 'Yok biz size söyleyeceğiz'. Biz buraya giriyoruz, çıkıyoruz söylemiyorlar. Ben tekrar geldim. Bütün hastane maske takmış." şeklinde konuştu. Hastanedeki refakatçiler ve hasta yakınları da hastanedeki herkese maske dağıtıldığı bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber