Pamuk-Halk birleşmesinde 'eşit ücret' sorunu yaşanıyor

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamuk-Halk birleşmesinde yaşanan ücret sorunu için Basisen Sendikası devreye girdi. Tiryakioğlu, 'İşin peşini bırakmayacağım, aynı iş farklı ücretle olmaz' dedi

Pamukbank'ın Halkbank ile birleştirilmesinde sendika, 'farklı ücret' sorununun giderilmesinde ısrarlı. Basisen Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioglu, "Bu işin peşini bırakmayacağım, birleşme sinerji yaratacak diyorlar ama farklı ücretle olmaz" dedi.

Birleşmede, Pamukbank'tan gelen 3 bin 785 personelin Halkbank'taki muadillerinden daha az para alması sıkıntı yaratırken, Pamukbank'ta örgütlü olan Basisen Sendikası'nın Halkbank yönetimi ile sorununun çözümü için görüşmelerini sürdürdüğü vurgulandı. Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, Radikal'e "Birleşme oldu ama entegrasyon gerçekleşmedi" derken aynı masada, aynı işi yapan personelin farklı ücret almaya devam etmesi halinde beklenen sinerjinin yaratılamayacağını söyledi.

Personel işten atılmayacak
Sendika yönetim kurulu da, banka birleşmesinin gerçekleştiği 31 Temmuz'dan bu yana yoğunlaşan görüşmelerde, öğle yemeği, ulaşım, şube birleştirmelerinde personelin işten atılmaması ve yükselmelerde eşitlik sağlanması konularında mutabakata varıldığını kaydetti. Birçok bankayı bünyesine alan Halkbank'ta ücret farklılığı olduğuna işaret edilen açıklamada, bu düzenlemelerin yapılabilmesi için Halkbank yönetiminin belirli bir çalışma sürecine ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Ücret farklılıklarının kısa sürede giderilmesi için sendika bünyesinde ekonomi ve iş hukukuyla ilgili öğretim üyelerinin yer aldığı 'bilim kurulu' oluşturulduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Mükemmel karışım olarak tanımlanan, Pamukbank-Halk Bankası birleşmesinin gerçek başarısı farklılıkların giderilmesiyle gerçekleşecektir."
Ücretlerde alt kademede Pamukbank çalışanları, üst kademede ise Halkbank çalışanları aleyhine bir tablo ortaya çıkmıştı. Örneğin, Pamukbank'ta banko görevlisi 500 milyon lira alırken, Halkbank'ta aynı işi yapan personel 1 milyar lira civarında ücret alıyor. Üst kademede ise Halkbank genel müdür ve yöneticilerinden 7.5-8 milyar lira fazla ücret alan Pamukbank personeli bulunuyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber