DTP, uyarıları dikkate aldığının ilk sinyalini verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öcalan'a ?sayın' demeden konuşan DTP lideri Türk, yeni karşılamalarda daha hassas olacaklarını açıkladı

NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

Hükümet ve muhalefet partilerinin, ?barış grubu' adıyla Türkiye'ye gelenleri karşılama biçimi yüzünden eleştirdiği DTP, uyarıları dikkate aldığının sinyallerini vermeye başladı. Açılım sürecinin kesintiye uğramaması yönündeki beklentilerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletmeye hazırlanan DTP'liler adına açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Türk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Köşk'te Gül'e çeşitli mesajlar iletecek.

Gül'e açılım konusunda inisiyatif alması yönünde beklentilerini iletecek olan Ahmet Türk, düzenlediği basın toplantısında Öcalan'dan bahsederken uzun zamandır ilk kez ?sayın' demedi. Türk, ?Diyaloğun kesilmemesi niyetimiz açıktır. Biz parti olarak açılım çalışmalarına devam edeceğiz? diye konuştu.

SABOTE EDİCİ ERGENEKON ZİHNİYETİ

Karşılama olayına başından beri hassas davrandıklarını ve bundan sonra da hassas olacaklarını belirten Türk, hükümete seslenerek, ?Eğer diyalog ortamı ve mekanizmasını geliştirmez ve süreci kesintiye uğratırsanız, açılımı sabote etmek isteyen güçler, yani Ergenekon zihniyeti daha etkin hale gelir ve bu da ülkemizde hiç kimseye kazandırmaz? dedi. DTP olarak bu son gelişmelerle birlikte rollerinin ve misyonlarının farkında olduklarını kaydeden Türk, barışçıl ve demokratik tüm adımları geliştirmeye, teşvik etmeye ve savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Türk, Habur'da teslim olan ?barış grubu'nun Meclis'e gelmesi halinde DTP grubunda konuşma yapmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Linç mi ettirmek isteniyor

Açılıma karşı çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ?İstanbul Habur'a benzemez? sözleri nedeniyle ?Kürtleri linç ettirmek mi istiyorsunuz? diye seslenen Türk, Çatışma, ölüm, kan ve gözyaşından başka bu topluma önerecek bir çözümü olmayan CHP ve MHP'nin barış grubunun gelişiyle oluşan olumlu iklimi tersine çevirebilmek ve ortamı kışkırtabilmek için büyük bir çaba sarf ettiğini söyledi. Türk, ?Bunun, son 30 yıldır Kürt-Türk çatışması yaratmak isteyen Ergenekon zihniyetinin ta kendisini olduğunu söylemekten kendimizi alamıyoruz. Sayın Baykal, bu çıkışıyla barıştan değil, savaştan yana olduğunu, ölüm ve gözyaşından beslendiğini bir kez daha ortaya koymuştur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber