Taşeron sağlık çalışanları, sahipsiz oldukları gerekçesiyle eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık sektöründeki taşeron personelin yok sayıldığını ve olumsuz şartlarda çalıştığını savunan Dev Sağlık İş Sendikası, İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Ankara'da domuz gribinden ölen Mustafa Güneş'in de taşeron bir sağlık çalışanı olduğunu belirten eylemciler, emeği görünmeyenlerin ölümünün de yok sayıldığını savundu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Dev Sağlık İş Sendikası üyeleri, taşeron sağlık çalışanlarının sahipsiz ve güvencesiz çalıştırıldığını savunarak eylem yaptı. "En güvencesiz olanımız yaşamını yitirdi. Sağlıkta taşeron olmaz" yazılı bir pankart açan grup, "Sağlıkta taşeron ölüm demektir. Güvenceli iş güvenceli gelecek" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Ankara'da bir hastanede taşeron olarak çalışan işçi Mustafa Güneş'in domuz gribinden hayatını kaybettiğini hatırlattı. Ölüm olayının ardından başta bakanlık olmak üzere herkesin sessizliğe büründüğünü savunan Çerkezoğlu, "Hastanelerde emeği görünmeyenlerin ölümü de yok sayıldı" dedi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde binlerce taşeron işçinin çalıştığını ve hepsinin yok sayıldığını öne süren Çerkezoğlu, "Acaba Mustafa Güneş ölmeseydi domuz gribine karşı aşılanacak mıydı? Çünkü bu insanlar sağlık çalışanı olarak kabul görmüyor. Hastalarla en çok muhatap olan ve en çok hastalığın bulaşma ihtimali olan kimseler bu işçiler " şeklinde konuştu.

Eyleme destek veren İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen de taşeron çalışanlarla iyi bir sağlık hizmeti vermenin mümkün olmadığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber