Sağlık Bakanlığı: Olumlu rapor alınmadan uygulama yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "H1N1 aşısı" uygulamasına, Ulusal Referans Merkezinden son kontrollerle ilgili olumlu rapor alınmadan başlanılmayacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, evrensel nitelikleri ve daha çok da Türkiye'yi ilgilendiren boyutları ile "H1N1 Pandemisi (salgını)" sürecinin hassas bir biçimde takip edildiği ve bu süreçte kamuoyunun, medya aracılığı ile eşit, hızlı, açık ve şeffaf bir biçimde bilgilendirildiği ifade edildi.

Bu süreçte bazen çeşitli spekülasyonlarla karşılaşıldığı ve halkın "kafasını karıştırıcı, olumsuz algılamalara sebep olabilecek dedikoduların üretildiğinin üzülerek görüldüğüne" işaret edilen açıklamada, Sağlık Bakanlığının resmi açıklamaları dışında spekülatif bilgilere itibar edilmemesi istendi.

H1N1 aşılarının Refik Saydam Hıfzıssıhha merkez laboratuvarlarında yapılan "ön kontrollerinin olumlu sonuçlandığı" hatırlatılan açıklamada, zaman kazanmak ve gecikmelere sebebiyet vermemek için aşıların illere sevkinin yapıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu Ulusal Referans Merkezimizden son kontrollerle ilgili olumlu rapor alınmadan aşı uygulamasına başlanılmayacaktır.

Aşı uygulamasına başlanılacağına dair gün ve tarih verilerek üretilen spekülatif haberler doğru değildir. Uygulama için her türlü hazırlık tamamlanmıştır. Son kontrollerin olumlu raporu alındığında hem bu husus, hem de aşı uygulamasının aşamaları medyamız aracılığı ile kamuoyumuzla paylaşılacaktır.

Sağlık hizmetlerinin aksatılmaması, hijyen kurallarının ihlal edilmemesi ve birey haklarına özen gösterilmesi gibi kaygılar dikkate alınarak aşı uygulamaları ile ilgili medyamızın görüntü talepleri müşavirliğimiz tarafından hem görüntü, hem de fotoğraf olarak temin edilecek ve bütün medya kuruluşlarımıza ulaştırılacaktır.

H1N1 Pandemi süreci aynı zamanda bir sosyal ve toplumsal sorumluluk sürecidir. Bu sürecin iletişim ayağını birlikte yürüttüğümüz medyamızın konuya bu çerçevede gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber